Délmagyar logó

2018. 12. 12. szerda - Gabriella 0°C | 5°C Még több cikk.

Fidesz: Nincs szükség újabb Gyöngyöspata-bizottságra

Budapest – A Fidesz parlamenti frakciója nem támogatja egy újabb gyöngyöspatai vizsgálóbizottság felállítását – közölte a kormánypárti képviselőcsoport sajtóosztálya a Jobbik elnök-frakcióvezetőjének hétfői kezdeményezésére reagálva.
A Fidesz sajtóosztálya tudatta: azért nem támogatják a Vona Gábor által szorgalmazott testület felállítását, mert már létezik egy bizottság, amely egyebek között arra is keresi a választ, hogy a magyar parlament ellenzéki pártjai milyen megfontolásokból próbáltak hasznot húzni a Gyöngyöspatán tavasszal történtekből.

Vona Gábor hétfőn nyílt levélben fordult Orbán Viktor miniszterelnökhöz, a Fidesz elnökéhez Balázs Józsefnek, a gyöngyöspatai térség fideszes országgyűlési képviselőjének közelmúltbeli kijelentéseivel kapcsolatban. A Jobbik elnöke emellett parlamenti vizsgálóbizottság felállítását is kezdeményezte az ügyben.

Balázs József ellen Juhász Oszkár, Gyöngyöspata jobbikos polgármestere tett feljelentést bűncselekmény gyanúja miatt azzal a telefonbeszélgetéssel kapcsolatban, amely kettejük között zajlott a gyöngyöspatai időközi polgármester választást megelőzően. A felvételen egyebek mellett az hallható – a Balázs Józsefnek tulajdonított mondatok között –, hogy „forrás oda megy ebben a térségben, akit én jóváhagyok. Akit nem hagyok jóvá, oda nem megy forrás. (...) Ezzel az írással vagy ezekkel a dolgokkal te ezeket a csapokat elzártad magad előtt".

Olvasóink írták

 • 5. 620829 2011. július 26. 18:25
  „<moderálva>”
 • 4. GondaIstván 2011. július 25. 17:00
  „Ezzel a fideszes klientúrával szerintem nem lehet megvalósítani azt a nagy ívű álmot, amit OV Tusnádfürdőn kifejtett.”
 • 3. Elendur 2011. július 25. 16:38
  „Azért van ennek egy tanúlsága: Ne beszélj telefonon politikussal, vagy ha igen, ne lepődj meg, ha előzetes figyelmeztetés nélkül rögzíti a beszélgetést... Amúgy ez nem törvénytelen? Ha igen, akkor a bíróságon nem vehető figyelembe, mint bizonyíték...”
 • 2. zoltanszabo 2011. július 25. 16:37
  „Mi van ? " Nincs szükség újabb Gyöngyöspata--bizottságban... ?????
  ENNEK így mi értelme ?????
  HOL A MODERÁTOR ????? MIÉRT írnak ilyen értelmetlen címet ?????”
 • 1. Ebgondolat 2011. július 25. 16:18
  „És még vajon hány balázsjózsefeket termelhetett ki a Forradalom. Egyszerűen gusztustalan, hogy 1-2 fideszes forradalmárnak a 2/3 már 3/3-ot jelent és egyfajta földesúrként pöffeszkednek a hatalomban, élet-halál urainak kijelölve magukat! Nagyon remélem, az ilyen balázsjózsefek is mielőbb elszámoltatás elé/alá kerülnek! Csak sajnos a fidesz már többször bizonyította, hogy kettős mércét alkalmaznak és az ő kutyájuk kölke más megítélés alá esik! Így sajnos minden esély megvan arra, hogy az ilyen balázsjózsefek addig pöffeszkedhetnek, míg egy valódi forradalom el nem söpri őket...”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kedvez a hűvös idő a parlagfű-allergiásoknak

A jelenlegi, hűvös, csapadékos időjárás, nem kedvez ugyan a strandolóknak, ám a parlagfű-allergiások fellélegezhetnek ezekben a napokban. Tovább olvasom