Délmagyar logó

2019. 04. 25. csütörtök - Márk Még több cikk.

Gárdisták mentek rohamrendőröknek - a keddi nap történései

Több rendőr is megsérült a keddi tüntetéseken, a rendbontók egy csoportja egy mentőautót is megtámadott a Báthory utcában. A mentők összesen tíz embert szállítottak kórházba.
20.50 óra: Fogy a tömeg a Vértanúk terén

Este 20 órára néhány száz ember marad a Vértanúk terén, ahol korábban Morvai Krisztina, a Jobbik európai parlamenti képviselő-jelöltje mondott beszédet - jelentette a Független Hírügynökség tudósítója a helyszinről.

Morvai Krisztina este 19 óra körül érkezett a térre, azután, hogy a rohamrendőrök feloszlatták a közelben, az Alkotmány utcánál tartott rendezvényt.

Mielőtt Morvai Krisztina megérkezett, a rendőrök a terület elhagyására szólították fel a Vértanúk terén lévőket. Miután a Jobbik EP képviselő-jelöltje beszélni kezdett, több felszólítás nem hangzott el.

A rendezvény azóta is tart, egyre fogyatkozó létszámmal. Vértanúk terén 20 óra után néhány százan vannak.

Erődemonstráció. Fotó: Barakonyi Szabolcs / Index.hu
Erődemonstráció. Fotó: Barakonyi Szabolcs / Index.hu

19.20 óra: az utcai megmozdulásokkal kapcsolatban tíz embert szállítottak kórházba. Egy ember súlyosan, kilencen könnyebben sérültek meg. Nem tudni, hogy a sérültek között hány rendőr van. A tüntetéseken előállítottak száma a rendőrség közlése szerint 11-re nőtt.

18.40 óra: Több tucat tüntető lebontotta kedden este fél hatkor azt a kordont, ami az Alkotmány utca Kossuth tér felőli végében volt felállítva. A rendőrök ekkor néhány embert könnygázzal fújtak le. A helyszínen lévő gárdisták újra felállították a kordont. A rohamrendőrök közben átmentek a kordon másik oldalára, ahol a tüntetők vannak. A zuhogó eső miatt néhány száz tüntető maradt a helyszínen, ők és a gárdisták sorakoztak szemben a rendőrökkel.

A demonstrálók között volt olyan, aki üveggel dobálta meg a rohamrendőröket, ekkor több könnygázgránátot is kilőttek az egyenruhások. Ezt követően a gárdisták nekimentek a rohamrendőröknek, azok pedig erre válaszul még több könnygázgránátot lőttek ki. A tüntetők hátrálni kezdtek, és az Alkotmány utca másik vége felé szaladtak - jelentette a Független Hírügynökség helyszíni tudósítója.

Eközben a Vértanúk terén is könnygázgránátokat lőttek ki a tüntetőkre a rendőrök. Egy bekötött kezű gárdistát mentők vittek el a helyszínről, egy civil tüntetőnek pedig a szemét kezelik.

A zuhogó eső miatt néhány száz tüntető maradt a helyszínen, ők és a gárdisták sorakoztak szemben a rendőrökkel.
A zuhogó eső miatt néhány száz tüntető maradt a helyszínen,
ők és a gárdisták sorakoztak szemben a rendőrökkel.

18 óra: Kilencre nőtt a keddi tüntetések során előállítottak száma, miután a Vértanúk teréről újabb három embert állítottak elő hivatalos személy elleni erőszak bűncselekménye miatt - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság kedden délután fél hatkor.

Előzőleg ugyancsak hivatalos személy elleni erőszak miatt egy férfit állítottak elő a Kossuth tér és az Alkotmány utca sarkáról, ahol a rendőrség közlése szerint a férfi nekitámadt egy rendőrnek, megrángatta a ruháját. A Kossuth térről ezt megelőzően öt tüntetőt állítottak elő, jogszerű rendőri intézkedéssel szembeni engedetlenség szabálysértése miatt.

17.50 óra: Tömött sorokban, zuhogó esőben több ezren vonulnak a Sándor-palotához, hogy elérjék: Sólyom László köztársasági elnök írja ki az előre hozott választásokat - jelentették a Lánchídról az MTI tudósítói kedd délután.

A tudósítók beszámolója szerint a parlamentnél tüntető 6-8 ezres tömeg jelentős része elindult a Sándor-palotához. A vonulók a járdán haladnak az államfő hivatala elé.

17.20 óra: A rendőrség egyik járművéből felszólítás hangzott el, hogy a jelenlévők fejezzék be a jogsértő magatartást. Többen leültek a rendőrsorfal elé, amely most már a kordonok helyett zárja el a Kossuth teret.

Többen leültek a rendőrsorfal elé
Akadt olyan tüntető, aki leült a rendőrsorfal elé.

A tüntetők egyik szónoka bejelentette, hogy a rendezvény innentől kezdve spontán tüntetés, mindenki üljön le a rendőrök elé, bizonyítandó, hogy békésen akarnak demonstrálni. A rendőrség arra szólított fel, hogy mivel jogsértő a tüntetés, a résztvevők a Báthori utca irányában hagyják el a teret.

Közben az Alkotmány utcai civil demonstráción felszólalt Wittner Mária fideszes országgyűlési képviselő, volt '56-os halálraítélt is. Új választások kiírását sürgette, illetve a tüntetés kordonok közé szorítását sérelmezte.

17 óra: Eddig hat embert állított elő a rendőrség a Kossuth tér környékéről. Öt embert azok közül, akik nem akarták elhagyni a Kossuth teret a rendőri felszólításra, illetve még egy embert, aki megrángatta egy rendőr ruháját. Tafferner Éva, a Budapesti Rendőr-főkapitányság szóvivője a Független Hírügynökségnek elmondta, hogy az utóbbit hivatalos személyelleni erőszak miatt vitték el a rendőrök.

16.42 óra: Hatalmas füttyel, dudálással, pfujolással fogadta a fővárosi Alkotmány utcában összegyűlt mintegy hét-nyolcezer ember kedden délután, hogy az Országgyűlés miniszterelnökké választotta Bajnai Gordont. A Civil Összefogás Fórum nagygyűlésén résztvevők az Alkotmány utcában rádión követték a kormányfő-választást és az új miniszterelnök eskütételét.

Libákat kergettek a rendőrök
Libákat kergettek a rendőrök.

A Vértanúk terén összegyűlt 500 ember kibontotta a kordon egy részét, a rendőrök próbálják visszaépíteni a kordont és könnygázt is bevetettek.

Kedden délután 16 óra körül több ezren voltak a Kossuth tér környékén, az előrehozott választásokért tartott demonstráción. A résztvevők megtöltik az Alkotmány utcát a Kossuth tértől számított harmadik keresztutcáig. A demonstráció kiterjed a Kossuth tér két oldalára is.

Kelemen András fideszes képviselő is beszédet mondott kedden délután az előrehozott választásokért tartott civil demonstráción a Kossuth tér közelében, az Alkotmány utcában. A honatya rövid felszólalásában annak fontosságát hangsúlyozta, hogy a politikusok legyenek visszahívhatók.

A demonstrácóról goj motorosok elmentek a korábban megfogalmazott civil petícióval az MSZP, illetve az SZDSZ székházához, valamint a dokumentumot elvitték a Magyar Rádióhoz és a Magyar Televízióhoz is.

A tüntetők az Alkotmány utcát a Kossuth tértől számított harmadik keresztutcáig megtöltik.

A demonstráció kiterjed a Kossuth tér két oldalára is. A Vértanúk terén 500-600 ember gyűlt össze. Egy kocsira épített emelvényen szólalnak fel különböző radikális hangvételű szónokok. A Kossuth tér másik oldalán pedig néhány tucatnyian egy hangosbeszélővel szónokló embert hallgatnak.

Maga a Kossuth tér és a Parlament környéke egyébként körbe van kordonozva, oda a demonstrálók nem mehetnek be. A Nádor utcában és környékén jelentős számú rendőri erő várakozik több tucat csapatszállító kocsival.

Semjén szerint az új kormány illegitim, Fodor szerint az SZDSZ konstruktív ellenzék lesz

Semjén Zsolt, a KDNP elnöke szerint a megalakuló Bajnai-kormány morálisan illegitim, és a konstruktív bizalmatlansági indítvány csak arról szól, hogy az "MSZP-SZDSZ koalíció közjogilag kikerülje és kijátssza a köztársasági elnököt és a népet." Fodor Gábor, az SZDSZ elnöke a keddi parlamenti vitában hangsúlyozta: az SZDSZ csak egy hajszállal döntött az új kormány támogatása mellett, méghozzá azért, mert ez biztosítja a leggyorsabb cselekvés lehetőségét.

Semjén Zsolt beszéde elején felolvasta az 500 civil szervezet által írt petíciót, amely távozásra szólítja fel a kormányt és az előrehozott választások kiírását követeli. Az ellenzéki pártelnök szerint vissza kell adni a népnek a döntés jogát. A KDNP nem tárgyal Bajnai Gordonnal, mert személyében alkalmatlan és méltatlan, hiszen miniszterként része volt az ország gazdasági helyzetének romlásában. Semjén szerint "Bajnai kinevezése tulajdonképpen provokáció az erkölcsi rend ellen."

Fodor Gábor felszólalása elején Semjén Zsolt felé fordulva megjegyezte: furcsa egy olyan párt vezetőjétől hallani, hogy adják vissza a népnek a döntés jogát, amely párt a legutóbbi - 2006-os - választáson nem mert a nép elé állni, hiszen nem állított önálló listát.

Az SZDSZ elnöke megjegyezte: pártján belül "hajszálak" döntöttek arról, hogy melyik oldalra álljanak. Végül azért döntöttek az új kormány támogatása mellett, mert az előrehozott választásokkal súlyos hónapokat veszített volna az ország. "A gyors cselekvésnek kell utat adni" és amíg a kormány a Reformszövetség javaslataira épülő programot képviseli, addig az SZDSZ konstruktív ellenzéki pártként támogatja a Bajnai-kormányt.

Lendvai elhatárolódást, Navracsics választásokat akar

Lendvai Ildikó azt várja, hogy a pártpolitikusok közül azok, akik eddig nem ítélték el az egyre erősödő raszizmust, most megteszik. Navracsics Tibor pedig arrra számít, hogy Bajnai Gordon miniszterelnök-jelölt végül bejelenti az új választások kiírására vonatkozó igényt. Így reagált a szocialisták, illetve a Fidesz frakcióvezetője kedden a parlamentben, amikor a Ház a konstruktív bizalmatlansági indítványról tárgyalt.

Lendvai Ildikó azt mondta, hogy szocialisták nem büszék az elmúlt hetekben történtekre, de azok sem lehetnek büszkék, akik hagyták, hogy a kirekesztő hangulat, az emberi méltóságot sértő megnyilvánulások a ma jellemző méreteket öltsenek. A szocialista frakcióvezető azt várja, hogy azok a politikusok, akik még nem tették meg, elítélik a kirekesztőket és a megbélyegzést.

Navracsics Tibor a jelenlegi helyzetet ahhoz hasonlította, amikor egy betéti tásaságban helyet cserél egymással a kül és a beltag. Mint mondta, most mindössze arról van szó, hogy a Magyarország nevű betéti társaság eddigi beltagja, Gyurcsány Ferenc helyet cserél az eddigi kültaggal, Bajnai Gordonnal. Navracsics szerint nemzeti konszenzus van abban a politikai oldalak között, hogy ez így nem megy tovább, és új kormányra van szükség. Hangsúlyozta, a különbség csupán a technikában van. A szocialisták és a szabad demokraták ugyanis szerinte azt szeretnék, ha a választók a változás közelébe sem kerülnének, a Fidesz pedig úgy véli, hogy csak az előrehozott választások biztosíthatnak kellő legitimitást a változtatások végrehajtásához.

A Fidesz frakcióvezetője azt mondta: az a megoldás, amit a szocialisták választottak, alkotmányos és jogszerű, de nem méltó a magyar alkotmányos demokrácia 20 éves hagyományához.

Navracsics azt firtatta: vajon kire gondol Bajnai Gordon, amikor szakértői kormányról beszél, és miért mondja, hogy nincsenek politikai ambiciói, miközben három éve szerepet vállal a Gyurcsány-kormányban.

A politikus reményét fejezte ki, hogy viszontválaszában Bajnai végül bejelenti az előrehozott választások iránti igényét.

Feszült helyzet a Kossuth téren

A Kossuth téren skandálókat maguk a rendezvény szervezői is felszólították, hogy a rendezvény területére menjenek be. Néhány embert a korábban ellenálló tömegből kiemeltek a rendőrök, a Kossuth térről fél kettőre már kiszorították az embereket az Alkotmány utcába.

A Gyurcsány Ferenc miniszterelnök elleni konstruktív bizalmatlansági indítványról és az új miniszterelnök személyéről délután döntenek a parlamentben. Az Országgyűlés és a környező kormányépületek körbevételére korábban a Jobbik szólított fel, de szervezett tüntetést a Civil Összefogás Fórum is.

A tér környékén és az utcákban mindenütt kordonok és rengeteg rendőr van, a tömeg a "vesszen a kormány" mondatot skandálja - tájékoztatott a Független Hírügynökség helyszíni tudósítója. A Gyurcsány Ferenc miniszterelnök elleni konstruktív bizalmatlansági indítvány és az új miniszterelnök személyéről délután döntenek a parlamentben. Az Országgyűlés és a környező kormányépületek körbevételére korábban a Jobbik szólított fel, de szervezett tüntetést a Civil Összefogás Fórum is.

Gyurcsány: Aki az új kormány ellen szít,az az ország ellen szít

Az új kormányt támadni nem a kabinet, hanem az ország ellen való vétek - mondta Gyurcsány Ferenc leköszönő miniszterelnök hétfőn az Országgyűlésben, amikor a Ház a konstruktív bizalmatlansági indítványról tárgyalt. A kormányfő elismerte: az elmúlt években álomba ringatták az országot, amiből "keserű az ébredés", de nem az a legnehezebb feladat az ország előtt. Gyurcsány szerint az elmúlt években kialakult gyűlölet, egymás kiiktatásának szándéka a nemzeti összetartozás tudatát veszélyezteti. "Össze kell illeszteni azt, ami szétszakadt" - fogalmazta meg az ország legfontosabb feladatát a leköszönő miniszterelnök. Gyurcsány arra kérte az embereket, hogy támogassák a Bajnai-kormányt, mert az azt teszi majd, ami az ország érdeke.

Gyurcsány Ferenc veszekedős országnak aposztrofálta Magyarországot. A politikus azt mondta, hogy az acsarkodós hangulat kilakulásában talán neki és kormányának is része volt. Ugyanakkor leszögezte, hogy a jövő útja nem lehet ez. Gyurcsány Ferenc leszögezte, hogy a Bajnai-kormány feladata a válságkezelés lesz, és reményei szerint 2010-ben az emeberek aztán eldönthetik, hogy melyik párt programjának szavanak bizalmat. Mint hangsúlyozta: ők akkor jó munkát fognak kívánni a 2010-ben felálló kormánynak, mert ez a politikai demokrácia rendje.

A leköszönő kormányfő úgy ítéli meg, hogy a Bajnai-kabinetnek nehezebb dolga lesz, mint amilyen a Gyurcsány-kormánynak volt. Szerinte a most felálló kabinetet támogatni kell, nem szidalmazni, és indulatokat szítani ellene. Gyurcsány hangsúlyozta, hogy a Bajnai-kormányra nehéz intézkedések meghozatala vár, amelyeket még nehezebb lesz végrehajtani.

Gyurcsány beszédében megköszönte az elmúlt évek együttmüködő munkáját a szocialista frakciónak és a szabad demokratáknak is.

Olvasóink írták

229 hozzászólás
 • 229. bgrozalia 2009. április 21. 15:53
  „Jó lenne, ha nyugalom lenne! Ráférne az országra!!”
 • 228. anna 2009. április 21. 11:25
  „Itt a bánáti bazsarózsás forradalom. Igaz, hogy lassan már a környező országokban mi MAGYAROK nem szívesen látott vendégek vagyunk, magyarúl útálnak bennünket. Sokat tesz ezért az a FEKETESEREG!
  Másrészt, sajnos evtizedeken keresztűl a rasszizmus védőernyő alá bujtatott bűnözők terrorizálják az az országot. Sajnos már arra szorulnak magyar állampolgárok, hogy a terrorjuk ellen egy ilyen szerencsétlen szerveződés védelmét igényeljék.
  A rendőrt pedig védelem illeti. Mi az, hogy megtámadják, már a gyanúja esetén is meg kell a támadó lendületét törni. A rendőrt, bírót megilleti a három lépés távolságtartás joga. Aki ebbe a körbe engedélye nélkül bemerészkedik, támadónak kell tekinteni. Figyemeztetés nélkül le kell fújni, legalább tisztúl az orrán keresztűl a tudata.”
 • 227. Riri 2009. április 19. 12:02
  „222.EZ A MI MAGYAROK ORSZÁGA NEM MEGYÜNK SEHOVA AZÉRT MENNYÜNK EL, MERT A POLITIKUSOK ELADTAK MINDENT,TÖNKRETETTEK MINDENT?EZ NEM A MI HIBÁNK!!!!!
  Ha a házad elé áll 50 ember és elveszik a házadat kocsidat,boldogan oda adod és elmész?Fenéket harcolsz érte,mert amid van az agyerekedé lesz.Na ezzel Mi is így vagyunk ez az ország a mienk és a gyermekeinkké!”
 • 226. CID 2009. április 16. 20:40
  „Hmmm : ezt a "hazájának generációkon át hasznos tagjának, adót fizető állampolgárának" ezt azért gondold át mégegyszer. Szerinted van ilyen ember, aki ráadásul itt vagy a Kossuth téren tépi a száját ?”
 • 225. Hmmm... 2009. április 16. 20:24
  „Vajon ki es milyen jogon mondhatja egy hazajanak generaciokon at hasznos tagjanak, adot fizeto allampolgarnak azt, hogy el lehet szallni? Azok, akik eppen tonkretettek evtizedes, evszazados eredmenyeinket?
  Azert nem ilyen egyszeru ez a dolog, mindenkinek megkvan a helye a tarsadalomban.
  Az allam vezetoi az orszagot vezetik, a kozerdeket kell hogy kepviseljek, hiszen Orszagunk, Nepunk szolgalatra feleskudtek. Valahogy nem ezt tapasztalom.”
 • 224. flexsnake 2009. április 16. 18:14
  „219. otthon úgy szabadságozol ahogyan akarsz utcán nem. Van olcsó repülőjegy, el lehet szállni messze ha nem tetszik. Lehet indulni :D”
 • 223. flexsnake 2009. április 16. 18:14
  „219. otthon úgy szabadságozol ahogyan akarsz utcán nem. Van olcsó repülőjegy, el lehet szállni messze ha nem tetszik. Lehet indulni :D”
 • 222. waterbear 2009. április 16. 17:58
  „Csak lehullott a máz a Gárdáról...”
 • 221. Riri 2009. április 16. 15:13
  „Sziasztok!Gyurcsány megmondta "megunják és haza mennek"
  Ismételten ez volt,komoly felkészülést és megfelelő vezetőt kíván egy ilyen megmozdulás.
  Nem vagyok sem bal sem jobb oldali,már senkinek sem hiszek.Aki a szék közelébe ül ugyis a saját zsebét tömi meg,és nem foglalkoznak velünk.Magunkra maradtunk!
  Figyeljétek meg, még egy évíg ez így lesz,jön a választás, választunk és kezdődik előről minden!
  MERT A MAGYAR NÉP EGY BIRKA NÉP!!!!!!!!!!!”
 • 220. kamera 2009. április 16. 11:20
  „Úgy hivják : szabad gyülekezési és szólás szabadság !
  Felhivnám komcsi elvtársakat , hogy nem csak nekik !
  A párt által irányitott médiát pedig 1936-tól rövid ideig Német birodalmi propagandának hvták !
  Nálunk ez most új néven fut de nem társadalmi hanem politikai elvárásoknak megfelelő közszolgálati televzió néven.
  Jelenlegi országpusztitó vezetőségünk felépitése , működése , kisértetisen hasonlit egy általuk elitélt nemzeti szocialista párt működésére !”
 • 219. FanyarDárda 2009. április 15. 16:41
  „Talpra magyar, vár a Gárda,
  falkába´ gyövünk, nem párba,
  feketébe-árpádsávba.

  Ne féljön, ki igaz magyar,
  szájunkba marad az agyar.

  Magyar Élet, Magyar út,
  Dárdának jó zászlórúd!”
 • 218. mocskos 2009. április 15. 13:40
  „Hazaarulo mocskos hazug rablo banda !!!!!!!!! Hany ember halalat akarjak meg?”
 • 217. Hmmm... 2009. április 15. 11:58
  „Akkor most ertunk el oda, ahova nem lett volna szabad. A hatalommal, feljelentessel fenyegetozni egy kisse hevesebb vita utan. Valahogy nem ezt vartam "flexsnake"-tol. Valoban a besugok idejere emlekeztet. Ne csodaljuk ezek utan, ha az emberek valoban megkerdojelezik a demokraciat. Emlekszem gyermekkoromban volt egy gyerek, akivel sosem jatszottunk szivesen, mert ha nehezebb helyzetbe kerult jatek kozben, azonnal sirt es az edesapjat hivta.
  "CID" hozzaszolasahoz. En sem tartom helyesnek gyermekek kivitelet ilyen helyekre, szuloi felelotlenseg. De most eppen ugy emlegeti, mint korabban a sortuz kerult szoba.
  Az eroszak nem megoldas, de a targyalasok soran ervenyt kell juttatni a masik feln szamara is. Jelenleg viszont ez nem tortenik meg.”
 • 216. flexsnake 2009. április 15. 11:26
  „187. apám őr volt és nem elítélt. A hozzászólásod eljuttattam a megfelelő helyre és számíthatsz rá hogy innentől kezdve neked nincs magánéleted. Minden egyes alkalommal ahol kétes helyzetbe kerülsz, megy az aktádhoz ami már elég jelentős vastagságú. Mivel téged jogerős ítéletben elítéltek és börtönben is voltál így szerepelsz a nyilvántartásban. Tudom jól azt is hogy kikkel érintkezel hol jelensz meg, milyen közegben. Meg fogsz botlani de állambácsi akkor nem fog még egyszer felsegíteni.
  Mellőzd a személyeskedést mert te vagy elítélt és majd idővel feldolgozod ki rúgta szét a segged akkor mikor odakerültél. Én tudom ki volt ;)”
 • 215. flexsnake 2009. április 15. 11:26
  „187. apám őr volt és nem elítélt. A hozzászólásod eljuttattam a megfelelő helyre és számíthatsz rá hogy innentől kezdve neked nincs magánéleted. Minden egyes alkalommal ahol kétes helyzetbe kerülsz, megy az aktádhoz ami már elég jelentős vastagságú. Mivel téged jogerős ítéletben elítéltek és börtönben is voltál így szerepelsz a nyilvántartásban. Tudom jól azt is hogy kikkel érintkezel hol jelensz meg, milyen közegben. Meg fogsz botlani de állambácsi akkor nem fog még egyszer felsegíteni.
  Mellőzd a személyeskedést mert te vagy elítélt és majd idővel feldolgozod ki rúgta szét a segged akkor mikor odakerültél. Én tudom ki volt ;)”
 • 214. flexsnake 2009. április 15. 11:15
  „206. és mi van ha a rendőr arcát szétcsapják egy kővel mint 2006ban? Akkor nem akartál szabadon vélemyénytnyilvánitani hogy kérem ezt már azért ne? Ez nem politika ez utcai randalírozás. A politika és a vélemény nem itt van. A fegyverhasználat pedig ha az életedet kockáztatják bizony megengedett. Tömegben erre más szabályok vonatkoznak, és nyilván kerülni kell. De csak addig amíg át nem léped a határt. A határt már átlépték. Mire várunk? A csőcseléket könyörtelenül tönkre kell verni. Ellehetetleníteni. Ja hogy ez nem érdeke a jobboldalnak ami az erőszakra apellál? HA a rendőr üt az erőszak ha bebaszod kővel az arcát akkor meg nem te voltál hanem provokátor? Igenis számítson rá hogy aki nácik közé keveredik az náciként végzi.”
 • 213. flexsnake 2009. április 15. 11:15
  „206. és mi van ha a rendőr arcát szétcsapják egy kővel mint 2006ban? Akkor nem akartál szabadon vélemyénytnyilvánitani hogy kérem ezt már azért ne? Ez nem politika ez utcai randalírozás. A politika és a vélemény nem itt van. A fegyverhasználat pedig ha az életedet kockáztatják bizony megengedett. Tömegben erre más szabályok vonatkoznak, és nyilván kerülni kell. De csak addig amíg át nem léped a határt. A határt már átlépték. Mire várunk? A csőcseléket könyörtelenül tönkre kell verni. Ellehetetleníteni. Ja hogy ez nem érdeke a jobboldalnak ami az erőszakra apellál? HA a rendőr üt az erőszak ha bebaszod kővel az arcát akkor meg nem te voltál hanem provokátor? Igenis számítson rá hogy aki nácik közé keveredik az náciként végzi.”
 • 212. cselac 2009. április 15. 11:09
  „Meg még le sem lőnek bennünket...reméljük :)”
 • 211. CID 2009. április 15. 11:03
  „Jah, azért, hát akkor így járt :) Egyébként sosem tudtam megérteni a vétlen arrajárok, és bámészkodók , turisták, sérüléseit.
  Eszembe sem lenne a gyermekemet ( már ha lenne ) burokban tartani, de azért olyan helyre ahol nyílvánvalóan az anyázás lesz az alapszint, azt hisszem nem vinném. Ahogyan mondtad, békésebb helyeken is lát és hall ezt-azt.
  De mindegy, nem értünk egyett, te is elmondhatod a véleményem, én is és mégsem törik senki keze, lába.”
 • 210. flexsnake 2009. április 15. 11:02
  „190. azon idióta barmok egyike vagy aki azt hiszi hogy annak hogy történik valami egyik helyen eredendően van jelentősége a másik helyen is. Nincs.
  Hogy nekem milyen múltam van az egy dolog. Az meg egy másik hogy szétvered az utcát és bántalmazól rendőröket. Nyilván az egyik nem a másik megoldása. Szóval lassan megérthetnéd hogy az a saller amit lekevertem virtuálisan azt azért kaptad mert nem tudod szét választani a kit és a mit. Nem az számitz hogy kit hanem hogy mit mond. Nem az számít hogy nyugdijas támad a rendőrre hanem hogy támad. Ez nem tüntetés hanem csőcselék zavargása ez nem képvisel semmit.”
229 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Népszavazás lesz a képviselők költségtérítéséről

Elrendelte a parlament a népszavazást kedden a képviselők költségtérítéséről, amelyet egy magánszemély, Seres Mária kezdeményezett korábban. Tovább olvasom