Délmagyar logó

2018. 12. 13. csütörtök - Luca, Otília -4°C | 4°C Még több cikk.

Hitelesek az előrehozott választásokat támogató aláírások

Az Országos Választási Bizottság (OVB) hitelesítette szerdai ülésén az Országgyűlés önfeloszlatását indítványozó népi kezdeményezést támogató aláírásokat. Az akciót a Magyar Polgári Demokráciáért Alapítvány (MPDA) indította; az OVB döntése alapján elegendő aláírás gyűlt össze a népi kezdeményezés érvényességéhez.
"Kezdeményezzük, hogy a 2006-ban alakult Országgyűlés kimondja a feloszlását" - ez volt a Magyar Polgári Demokráciáért Alapítvány által benyújtott, országos népi kezdeményezés szövege. A kezdeményezést támogató aláírásokat szerdán hitelesítette az OVB. A testület megállapította, hogy az összegyűjtött érvényes aláírások száma meghaladja a szükséges számot, így a népi kezdeményezés érvényes.

50 ezer érvényes aláírás szükséges az országos népi kezdeményezés benyújtásához, az OVB által elrendelt ellenőrzés megállapította, hogy több mint 54 ezer aláírás gyűlt össze a parlament önfeloszlatását indítványozó népi kezdeményezéshez.

A határozat jogerőre emelkedését követően az Országos Választási Bizottság elnöke a sikeres kezdeményezésről haladéktalanul tájékoztatja az Országgyűlés elnökét.

A határozat ellen a meghozatalától számított 3 napon belül a Legfelsőbb Bírósághoz címzett bírósági felülvizsgálat iránti kérelmet lehet benyújtani az Országos Választási Bizottságnál.

Olvasóink írták

27 hozzászólás
12
 • 27. flexsnake 2009. február 05. 17:43
  „25. Lefordítom népnyelvre:

  Sándor 20 éve az esztergapad mellett dolgozik, napi selejt száma 10 darab volt. Ma már naponta 25 selejtet készít ez viszont nem tetszik, ezért ne vegyünk fel helyette másik szakembert hanem vegyünk fel pályakezdőt aki 30 selejttel indít de lehet hogy 2 év múlva csak napi 15öt fog gyártani...
  Váltogatták itt már egyik oldalról a másikra és egyik sem jött be. Nem is fog mert a politika ilyen. Mindig az a rossz ami van. De a következő sem lesz jobb, az azutáni sem sőt ha utána is lesz valami az még szarabb lesz...”
 • 26. JungHeinrich 2009. február 05. 17:36
  „....jól szóltál sunangel,de közölnöm kell veled,hogy az ilyen tartalmú hozzászólások nem érik el céljukat mert egyszerűen a többség nem érti....O_o.....”
 • 25. sunangel 2009. február 05. 16:40
  „Tisztelt hozzászólók!

  Látni kell, hogy ez a kezdeményezés semmi más célt nem szolgál, mint az MPDA reklámozását!
  Holnap majd egy újabb szervezet fog aláírás gyűjtésbe fogni az adózás eltörléséért. Ugye mennyire hasonló volna a kimenetele!? Egyszerűen ez az 54 ezer aláírás is azt mutatja, hogy sajnos napjainkban is ennyire könnyedén tudják az emberek az orruknál fogva vezetni. Ez pedig igaz a mindennapok bűnbak állítására is, ahol különböző népcsoportokat neveznek meg, saját reklámozásuk érdekében, napi bajaink okozóiként. Közben pedig lehet tovább tenniük, amit csak akarnak! Számomra ez lesújtó!
  Vegyük végre észre, hogy 2000-ben elkezdődött egy "osztogatás", ami tartott 2006-ig és ebben benne volt valamennyi parlamenti pártunk! No ennek isszuk most a levét!!!
  Teljesen mindegy, hogy 2010-ben e négy párt közül melyikre adja bárki a voksát, ha a nép nem ébred fel és nem parlamenten kívüli pártok közül választ, akkor semmi sem fog változni!!!”
 • 24. lelketlen 2009. február 05. 16:35
  „15.-16.-nak.hú öreg ez nem semmi.megpróbálsz felhomályosítani -mert felvilágosítani lehetetlen -egy igazi 33-as gárdistát.sok sikert.azért vedd figyelembe,hogy a sötétség nem csak délben van.”
 • 23. achilleus 2009. február 05. 15:59
  „Itt el is lehet olvasni:
  http://hvg.hu/velemeny/20090205_gyurcsany_orban_mszp_fidesz_valsag.aspx”
 • 22. nemecsekerno_007 2009. február 05. 13:48
  „21. achilleus

  Ez tényleg HVG cikk? :) Jó :)
  Kezdenek Indexesedni. :) Nagyon jól leírja a B. Eszter. :)

  Szánalmas.

  Ez meg egy Index jegyzet, szerintem piszkosul logikus és érthetô. Az ingatlanadó bevezetésének miértjérôl és hogyanjáról. :)

  http://index.hu/velemeny/jegyzet/emamich/

  Valakinek ki kéne válni a Laokon csoportból és nekifogni megcsinálni. :)”
 • 21. achilleus 2009. február 05. 13:41
  „Az előző a HVG cikke.”
 • 20. achilleus 2009. február 05. 13:39
  „Elhangzott a végszó (lopicigazsi 2009.02.05. 13:15) mehet:
  Babarczy Eszter: Semmise lesz itt, nemhogy válságkezelés
  2009. február 05. 07:11 | Utolsó módosítás:2009. február 05. 08:41
  Gyurcsány fogja a párt tökét, a párt fogja Gyurcsány tökét, és közben meredten figyelik a népszerűségi mutatókat. Ezt a valószínűtlen posztszocialista Laokoón-csoportot bámuljuk 2008 tavasza óta. Tisztességes, becsületes emberek ők, de nem fognak átadni egy megmentett országot a Fidesznek, hogy addig még több vödör szart kapjanak a nyakukba. Utána pedig hozzájuk vágják, hogy ellopták az országot! Akkor legalább ellopják tényleg. Ha úgyis mindegy. (....cikk....)”
 • 19. lopicigazsi 2009. február 05. 13:15
  „Ha tele a tököd: www.afal.hu!”
 • 18. flexsnake 2009. február 05. 12:50
  „,,És látom hogy a hapsi tapsikol"-mondta funér lajos :D
  EZ a kezdeményezés annyit jelent hogy az országgyűlés a kérdést napirenden tárgyalhatja. Vagyis megbeszélhetik maguk között hogy feloszlatják-e magukat :) HA valami csoda folytán azt mondanák hogy elmennek földet művelni, akkor sem volna aki a helyükre álljon. Akkor kell egy választási herce-hurca is amiben ugye csupa olyan párt lenne akik még együtt sem lennének elegen a kormányalakításhoz... De 3 napon belül azt is mondhatják hogy még csak nem is tárgyalunk. Napirendre sem rakjuk. Ez olyan mintha rulett közben 50ezer aláírás kellene ahhoz hogy egy számot belerakjunk a játékasztalba, hátha a golyó majd oda esik... De a kreupié még mondhatja azt is hogy ne. Sőt ha az a szám jön ki még azt is mondhatja: nem nyertél, bocs :D
  Valami csodát várnak ettől az egésztől de ez csak újabb pénznyelő...”
 • 17. JungHeinrich 2009. február 05. 12:17
  „...hogy ha mar takaritasrol beszel valaki akkor lehetne rendesen is takaritani a ballal egyutt a jobboldalt is azaz egy komplett polelit takaritas nem artana, ne csak abbol alljon hogy az összocik utan, majd jönnek az ösfideszesek,mert akkor beleszartak az egeszbe....most talan lehetosege lesz az uj generacionak levaltani Fleto tarsasagat es Orban vajdasagat is....”
 • 16. Esovaro 2009. február 05. 12:12
  „"Erröl jut eszembe,a szocialisták végülis hogy lehetnek a közgyülésben?Már mindenhol megbukott a szocializmus "

  Ugy latszik nyugaton meg nem,mert az ottani parlamentek es onkormanyzatok tele vannak szocialista es szocdem nevu partokkal. Uzend mar meg nekik,hogy lejart az idejuk:-)) Spot szornyu kimondani de kommunista partok is vannak helyenkent a parlamentekben,meg az eu parlamentben is”
 • 15. Esovaro 2009. február 05. 12:08
  „"Csehektöl is példát behetnénk,ugyebár a komcsikat nem engedték a parlamentbe"

  Kar hogy az ottani valasztok errol nem tudnak,mert Cseh-Morvaorszag Kommunista Partja jelenleg a harmadik legerosebb part ,26 parlamenti hellyel”
 • 14. gardista33 2009. február 05. 11:14
  „Csehektöl is példát behetnénk,ugyebár a komcsikat nem engedték a parlamentbe.Erröl jut eszembe,a szocialisták végülis hogy lehetnek a közgyülésben?Már mindenhol megbukott a szocializmus . Majd nevet váltanak megint?”
 • 13. .suhym. 2009. február 05. 11:12
  „Én meg 7. éve arra várok, hogy a jelenleg hatalmon lévőknek lenne egy olyan javaslatuk, természetesen, amit nem naponta változtatnak, ami az ország felemelkedését szolgálja,
  DE
  sajnos 7. éve sikerült nekik a bányászbéka alsó fele alá zülleszteni ezt a szerencsétlen Magyarországot.
  Egyébként meg, ha szétnézek a világban, azt látom, van még ennél lejjebb is, és minden nap, amit ez a jelenlegi, magukat kormánynak nevező banda a bársonyszékekben eltölt csak arra jó az országnak, hogy egyre közelebb kerüljön ahhoz a bizonyos "lejjebhez"!

  Nem mellesleg, a választások, akár előre, akár 2010-ben, bizony pénzbe kerülnek. Akkor ezen okoskodás alapján talán soha nem kéne tartani!?

  Ja, és kinek jó?
  Magyarországnak!

  Egyébként, az internet világában elég könnyű programokra "akadni", csak venni kéne a fáradságot és kicsit szétnézni:))”
 • 12. antikos 2009. február 05. 11:10
  „Na valami lesz???”
 • 11. keletaru 2009. február 05. 11:01
  „Példát kellene vennünk a Lengyelektől . Itt is akinek eddig közevolt hozzá most 15 évig helló . De a titkos szolgáltnál is ugyan ez . Ja és csak minimál nyugdijjal mehetnek tovább akinek van igazolt munka viszonya ! Üdv Kuci”
 • 10. No.6-Sy 2009. február 05. 10:24
  „És vajon miért jó nekünk, hogy előrehozott választásokat tartsanak? Vagy inkább kérdezzem úgy, hogy kinek jó? És mennyiből? KInek a pénzéből is?

  Azt mondják, a gennyes sebeket ki kell vágni, bármennyire fájdalmasak is, mert ha nem teszik meg időben, esetleg a beteg életébe kerül. Azt is mondják, ha az ember semmit sem visz véghez, mert félkészen folyton visszakoz, lerombol, mindig más akar csinálni, akkor elég nehezen fog bármit is befejezni. Ellenben lesz egy halom félkész, megvalósítatlan "ötlete", meg egy soha fel nem épített "háza".

  Részemről nagyon örülnék annak, ha végre láthatnék egy KONKRÉT ellenzéki anyagot - hablaty, süketelés, ágálás, elkenegetés, másra mutogatás, és főként az "ti AKKOR tudtok meg mindent, HA mi kerülönk hatalomra" szöveg helyett. Ez utóbbi szöveget, mint felelősséggel bíró, felnőtt ruhát hordó magyar választópolgár
  kisdednek degradálását, mélyen kikérem magamnak. Ha választok, akkor tudni akarom, hogy kire és miért adom a voksomat. Mert jogom van hozzá. A zsákbamacskát hagyjuk meg a farsangra tán.”
 • 9. nemecsekerno_007 2009. február 05. 10:10
  „Túróvarázs

  Micsodának abban tényleg igaza van, de lehet, hogy most kell megfizetnünk a "puha" rendszerváltás árát.
  Áldozatok nélkül nincs eredmény, sajnos ez mindig igaz. :( Én sem szeretném, de lesznek még itt zavargások.
  Csak nem megvadult huszonévesek fognak autókat gyújtogatni, hanem többgyerekes családapák. :(

  Más:

  Bokros és más is beszélt a kritikus tömegrôl. Szükség lenne a valódi reformok kritikus tömegére, ami azt jelentené, hogy annyi és olyan mélység? reformot indítunk el, amit már nem lehet visszafordítani és ez a társadalom többsége támogatja és mellé áll.
  Na most ennek a kritikus tömegnek a kialakulására nagy az esély. Ezért nem értek egyet most azzal, hogy nem fog semmi sem történni.”
 • 8. Túróvarázs 2009. február 05. 10:05
  „Sziszka! Micsodának nem ebben volt igaza, hanem amit a legvégén mondott, kimondatlanul....”
27 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Autózni csak iratkupaccal érdemes

Néhány hónapon belül megoldódhatnak a kötelező felelősségbiztosítás ellenőrzésével kapcsolatos… Tovább olvasom