Délmagyar logó

2019. 04. 19. péntek - Emma Még több cikk.

Ittas vezetés: enyhítés lesz, de addig szigorítanak

A tervek szerint egy pohár sör vagy bor elfogyasztása után is volán mögé lehetne ülni itthon, ha a mostani szint harmadára, 5 százalékra csökkenne az ittasan okozott baleset száma - mondta a Népszabadságnak Komáromi Endre, az Országos Rendőr-főkapitányság közlekedésrendészeti főosztályának vezetője.
Addig azonban további szigorításokat javasolnak, bár a zéró tolerancia bevezetése óta jelentősen csökkent az ittas vezetésen kapott autósok száma. A tervek szerint ezután nem vérvétel, hanem az elektronikus légalkoholmérők adatai alapján bírságolnának egy-egy esetben. Ha valaki nem akarja megfújni a szondát, akkor sem vinnék vérvételre: automatikusan úgy vennék, mintha ittas lenne, és a kiszabható legnagyobb összegre, 150 ezer forintra büntetnék. Jelenleg 0,8 ezrelék alatt szabálysértés, fölötte bűncselekmény azt ittas vezetés. A rendőrség 0,5 ezrelékre szállítaná le ezt az értéket. A külföldieket érintő közigazgatási bírságok esetében azt szeretnék, ha a határ közelében a megbüntetett autóst megállíthatnák, és addig nem mehetne haza, amíg nem fizet - írja a lap.

Olvasóink írták

 • 6. waterbear. 2008. március 14. 12:51
  „Nocsak, tán 2010-ben szükég lesz a részeg sofőrök szavazataira is?????”
 • 5. bo9gyó 2008. március 14. 11:40
  „Az aki volán mögé szeretne ülni, egyetlen korty szeszt sem szabadna fogyasztania. Mert Ő már nem tud ép ésszel gondolkodni. Meg aztán aki egyet elfogyaszt az már nem tud magának parancsólni, és követi a többi. ezután meg tudjuk mi következik.”
 • 4. Kolompár Rómeó 2008. március 14. 09:03
  „Ettől függetlenül egyetértek azzal, hogy egy kortyot se lehessen inni.”
 • 3. Kolompár Rómeó 2008. március 14. 08:55
  „Most még kicsit rossz lesz, de majd utána jobb. Mondja ezt ez a banda 40 éve, legyen szó gazdaságról, törvényekről. Miért nem hiszek nekik?”
 • 2. miracle 2008. március 14. 08:14
  „Szerintem leheleni azért mindenki tud...”
 • 1. Balazs 2008. március 14. 07:44
  „Ez a tervezet hasonló a sportban már únásig ismert doppingvétség intézményéhez. :) Szinte látom magam előtt: X nem tudott elegendő légmintát produkálni, ezért szondavétséget követett el. Büntetése 150.000 Ft.

  Szép új világ...”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kormányszóvivő: az ellenzék átveri az embereket

A Kormányszóvivői Iroda szerint átverés és felelőtlenség, hogy a Fidesz által okozott válság… Tovább olvasom