Délmagyar logó

2019. 01. 23. szerda - Zelma, Rajmund -5°C | 2°C Még több cikk.

KDNP: Újabb gyanús szerződés Terézvárosban

Törvénysértő közbeszerzési eljárást írtak ki a Hunyadi téri csarnok rekonstrukciós pályázatán - mondta csütörtökön a KDNP terézvárosi és fővárosi képviselője.
Wertán Zsolt Zoltán szerint a túl szűkre szabott feltételeknek csak az a cég felel meg, amelynek alvállalkozója az MSZP új székházát építő és üzemeltető vállalkozás egyik tulajdonosa. A kerületi önkormányzat tájékoztatása szerint a pályázó egy héttel ezelőtt visszalépett.

A Hunyadi téri vásárcsarnok 7 milliárd forint értékű rekonstrukciójára és egy új mélygarázs építésére kiírt közbeszerzési pályázat feltételeinek csak a Frankfurt Airport Services Worldwide felelt meg. A német cég alvállalkozója, a Kipszer Kft., amely résztulajdonosa a Jókai 6. Zrt.-nek. Utóbbi cég építi és üzemelteti az MSZP székházát.

Wertán Zsolt Zoltán szerint a terézvárosi önkormányzat vezetése nem tartotta be a törvényes eljárásrendet. A kereszténydemokrata politikus hozzátette: ha a beruházásra kiírt közbeszerzési pályázat feltételei nem változnak, akkor az önkormányzatnak a legrosszabb feltételekkel is el kell fogadnia az ajánlatot. Ez a beruházó számára 32 éves koncessziót jelent, míg a csarnokfunkció bérleti díja elérheti akár a havi 11,5 eurós négyzetméterenkénti összeget is.

Az ellenzéki képviselő emlékeztetett rá, hogy a csarnok felújítására a kerületi önkormányzat uniós forrásokat is megpályázott. Wertán Zsolt Zoltán szerint az így elnyerhető 1 milliárd forintot akár "ajándékként" is megkaphatja a beruházó, hiszen ezért újabb munkát nem kellene végeznie.

A terézvárosi önkormányzat csütörtöki közleményében emlékeztet arra, hogy a romló gazdasági helyzet miatt az egyetlen pályázó visszalépett. Az erről szóló bejelentést a képviselőtestület legutóbbi ülésén jelentették be. Az önkormányzat azonban reméli, hogy az EU-s pályázat sikeres lesz, és a csarnok megújulhat.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ítélet várható a Weiszenberger-ügyben

Kecskemét - Ítélet várható csütörtök délután Weiszenberger László volt MSZP-s képviselő és kistérségi megbízott ellen. A vád hivatali befolyással üzérkedés. Tovább olvasom