Délmagyar logó

2019. 01. 21. hétfő - Ágnes -2°C | 2°C Még több cikk.

Kevés a rendőr, nyugállományosokkal pótolnák a létszámot

Volt hivatásosokat, nyugállományú rendőröket és határőröket venne vissza a létszámhiány pótlására a rendőrség.
A hivatásos állomány utánpótlására ez lenne az egyik módszer, erről Bencze József országos főkapitány döntött. A volt hivatásosok visszavételével kapcsolatos tudnivalókat pénteken hozta nyilvánosságra az országos Rendőr-főkapitányság Szóvivői Irodája.

A felvételre írásban jelentkezhetnek a volt hivatásos rendőrök és határőrök. A jelentkezést személyesen vagy postán a Nemzeti Nyomozó Iroda, a Készenléti Rendőrség, a Repülőtéri Rendőr Igazgatóság, az összes megyei és a fővárosi rendőrfőkapitányság Humánigazgatási Szolgálatához, illetve a Köztársasági Őrezred Személyügyi Szolgálathoz lehet leadni.

A volt hivatásosokat csak a végrehajtó - tehát nem vezetői állásba - szolgálatokhoz veszik vissza, és csak azokat, akik minden tekintetben megfelelnek a jogszabályi előírásoknak. a nyugállományban lévőket csak úgy veszik vissza, ha a szolgálati nyugdíjukat szüneteltetik.

Mint a Független Hírügynökség korábban hírül adta, a létszámhiány miatt több megyéből kellett a fővárosba vezényelni vidéki rendőröket is. A BRFK jelenleg 1300 fős létszámhiánnyal küzd.

Olvasóink írták

 • 9. Rendszergazda 2008. május 02. 10:30
  „áhh jó lenne elmenni rendőrnek, ha már ennyire keresik őket...csak nem tom mifféle végzettség kell ahhoz hogy valaki az utcán kódorogjon jó pénzért”
 • 8. Farokcsóválás 2008. március 30. 15:40
  „Ez köll a magyarnak! Nyugdíjas rendőr! Ismerek egy-kettőt, de azok mind még a szocializmusban élnek! Mondjuk a "zéró tolerancia" mellé nem rossz egy fülessel beköszönni! Kondorosi elvtársnak is beköszönhettek volna egy fülessel a tilosban parkolásáért + 300 000 Ft!”
 • 7. eü. 2008. március 29. 17:58
  „Kevés a rendőr?Valamelyik nap a 84-esen Nagycenknél meszeltek,nem állítottak meg,de szerencséjük,mert jó kedvemben találtak volna egy nehéz nap után,amikor én 3 ember helyett dolgoztam,ők pedig 6-an vigyorogtak a trafi mellett.Na ne sajnáljuk annyira őket...Kellenek,de ennyien?Persze,hogy felhúzza magát ezen az ember.”
 • 6. Kapuvári 2008. március 29. 10:49
  „Ekkora marhaságot!persze majd a 39 éves nyugdíjas határőr a 140000-res nyugdíjjal visszamegy dolgozni,éjszakázni,meg pestre futkozni mi?hát ezek tényleg nem normálisak!”
 • 5. ébredjetek 2008. március 29. 06:19
  „Kappa! Fogalmad sincs mi az a rendőrállam, ráadásul magadat cáfolod. Egy rendőrállamban hemzsegnének a gyalogos és lovasrendőrök az utcán és még azt is megmondanák, hogy hogyan vedd a levegőt. Ehez képest itt anarchia van mert az is csodaszámba megy ha a rendőr valakit megállít, azt is egyből megírja a Délmagyar. Továbbá nem nevezhető rendőrállamnak egy ország, ahol a kormányellenes tüntetésen résztvevő csürhe végiggarázdálkodhatja a fővárost anélkül, hogy bármiféle komoly ellenállásba ütközne, egy rendőrállmaban az újgazdag kopasz állatt nem parkolhatna szabálytalanul , nem elhőzhetne szabálytalanul, nem száguldozhatna, nem kanyarodhatna index nélkül, nem szemetelhetnének a suttyók büntetlenűl, nem lehetne falfirkákat készíteni. És ezek még csak azok a dolgok voltak, amiket egy tisztességes államban sem tehetnének meg, ahol nem szarfaszúak mennek rendőrnek. Mert igazad van, nálunk a rendőr legfőbb feladata, hogy a kocsijával furikázzon, az hogy "szolgáljon és védjen" az nem.”
 • 4. Kappa 2008. március 29. 00:02
  „Rendőrállamban nincs elég rendőr? Ki hallott már ilyet? Máshol gyalogos, vagy lovas rendőrök vannak az utcákon. Itt csak autóval tudnak járni!”
 • 3. 4 2008. március 28. 21:33
  „Az irodából ki lehetne küldeni egy-két nemdolgozót. Akarom mondani az íróasztalába lázasan kapaszkodó kiválló dolgozókat, kint lehetne bizonyítani a munkavégzés terén.”
 • 2. Cseter János 2008. március 28. 19:33
  „Szerintem az irodista főrendőrök (szabálysértési előadóktól) felfel azok meggondolnák, ha ott lenne a hiány! Vagy azok a nyomozók akik megtagadhatják a munkát, ha a Jogi Maffia berkeibe kellene benyúlni. Azok elücsörögnének mény egypár évet az ügy "elévülésére" várva!”
 • 1. Én rendőr 2008. március 28. 17:18
  „Nem is tudom elgondolkodtató, hogy egy 120 eFt- os nyugdijról /mely álltalában emelkedni szokott / lemondjak egy 80 eFt-os jövedelemért, amiért még ejszakáznom is kell.


  Nem hiszem, hogy akik elmentek nyugdíjba visszavágynának a testülethez.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hétmilliós bírság a T-Online-nak

Hétmillió forintra bírságolta a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) a T-Online-t, amiért reklámjaival… Tovább olvasom