Délmagyar logó

2018. 12. 19. szerda - Viola -9°C | 1°C Még több cikk.

Közös megállapodást írt alá az ORTT és az NHH

Együttműködési megállapodást írt alá szerdán az Országos Rádió és Televízió Testület (ORTT) elnöke és a Nemzeti Hírközlési Hatóság (NHH) vezetője.
A szerződés rögzíti, hogy a két intézmény stratégiai kérdésekben, illetve egyedi ügyekben egyeztet egymással, közös kutatásokat és konferenciákat kezdeményeznek; kétévente közös jelentést készítenek a rendelkezések gyakorlati hasznáról, és az új jogszabályok kidolgozásában is együttműködnek. A megállapodás 2009. június 30-ig érvényes, és évente felülvizsgálják majd.

Majtényi László, ORTT elnök elmondta: a megállapodás a 2012-ben esedékes digitális átállás szempontjából is kulcsfontosságú, hisz a lakosság tájékoztatásával kapcsolatos döntéseket közösen kell meghozni.

A digitális földfelszíni rádiós és televíziós műsorszóró hálózatok üzemeltetésére kiírt pályázatot az Antenna Hungária nyerte. A hivatalos pályázati eredmények csütörtökön jelennek meg a hírközlési értesítőben, a szerződést szeptember 8-ig kell megkötni.

A kiírásban megfogalmazott elvárásoknak megfelelően az átállás folyamatát, illetve hatásait ismertető kampány a cég feladata lesz, különös tekintettel az analóg műsorszórás lekapcsolásának idejére és módjára. A tájékoztatás néhány hónapon belül elindulhat - mondta Misák Piroska, az NHH munkatársa.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Gyurcsány felesége balesete ellenére elutazik az Olimpiára

Gyurcsány Ferenc miniszterelnök szerdán délután elutazik Pekingbe az Olimpiára - tájékoztatta a… Tovább olvasom