Délmagyar logó

2018. 12. 16. vasárnap - Etelka, Aletta -4°C | 0°C Még több cikk.

Közterület rongálásnak tartják a Fidelitas kampányát

A megkérdezettek többsége inkább a közterület rongálásnak, mint az állampolgári véleménynyilvánítás eszközének tartja a Fidelitas "Gyurcsány a hibás" szlogenű kampányát - derül ki a Szonda Ipsos felmérésből.
A szervezők azt kérték az akcióban résztvevőktől, hogy ragasszák a kampányhoz készített matricát olyan helyre, ahol valami nem működik jól, vagy tönkrement. A kutatásból kiderül, hogy a szocialista párt híveinek 82 százaléka elutasítja a matricás akciót, a bizonytalan választók körében 56 százalék ez az arány.

Az ellenzéki szavazók 37 százaléka helyesli, 34 százaléka helyteleníti a kampányt. A megkérdezett politológusok szerint mind az időzítés, mind a szlogen alkalmatlan, a Fidelitas kezdeményezése nem működik ugyanis a "felnőtt politika" üzeneteivel. Szakértők azt mondják: a kampány nincs összhangban Orbán Viktor figyelmeztetésével sem, miszerint nemcsak Gyurcsány Ferencet kell támadni, hanem a teljes MSZP-t, hogy egy esetleges kormányfőcsere ne növelhesse a szocialista párt választási esélyeit.

Olvasóink írták

 • 7. egyszeru polgar 2008. augusztus 07. 19:59
  „Szerintem egy ujszellemu, uj koncepcioju partra lenne szukseg. Verfrissitesre van szuksege az orszagnak, mert nagyon betegesen mukodik. Kiszelektalni az eddigiekben elkovetett hibakat, de megtartani az esetlegesen jol mukodo elert eredmenyeket. A csak azert is vagy csak azert sem makacs ellenallas sosem vezet eredmenyre . Merlegelni kellene a jelenlegi helyzetet es egy alaposabban, realisabban elokeszitett programot tervezni.”
 • 6. haramia 2008. augusztus 07. 11:23
  „Szeged tele van graffitivel (Budapest is). Kár azon bas@gni, hogy az a néhány /könnyel leszedhető/ matrica mennyire rontja tovább a városképet. Amíg a graffitisek bűntetlenül rondíthatják a várost addig nincs miről beszélni. De jellemző a vadplakátolás is. Esténként a Mars-téri buszmegállóban vastagon áll a szemét és a csikk. Térjünk már észhez! Magáról az akcióról megvan a véleményem (ld. előbb), de röhejes, hogy egy olyan vonatkozásán rágódtatják a népet, amelynek a jelentősége eltörpül a hasonló problémák mellett.”
 • 5. MAGDA 2008. augusztus 07. 10:15
  „Tényleg van egy olyan érzésem,hogy a Fidesz "kifulladni látszik",egyébként a szocialistáknak úgy kellett volna az ügyeket vinni,hogy a szélsőséges megnyílvánulásokra ne kerülhessen sor,és akkor nem lett volna sem tüntetés,sem matricaragasztás /Magdolna/”
 • 4. haramia 2008. augusztus 07. 10:00
  „Szeptember végére "összeérnek a szálak", és közösen lépnek a nyilvánosság elé az MSZP vezetését és Gyurcsányt bíráló baloldali, párton belüli és kívüli csoportok - értesült a Magyar Hírlap.

  - Az ország minden részéből számos helyi baloldali szerveződés jelezte a párt berkeiből és azon kívülről, hogy egyetért véleményünkkel, kezdeményezésünkkel. Várakozásaink szerint így szeptember végére olyan helyzetet tudunk teremteni, hogy ezek a szerveződések összefogva léphessenek fel a közös cél megvalósításáért - mondta lapunknak tegnap Sarkadi Zsolt debreceni szocialista politikus.

  - Célunk pedig nem más - tette hozzá -, csak az, hogy a hitelét vesztett MSZP-vezetés és a pártelnök-miniszterelnök Gyurcsány Ferenc helyett hiteles közösségi alternatívát mutassunk fel. Sarkadi hangsúlyozta: egyre erősebb ezekben a baloldali szerveződésekben az a meggyőződés, hogy Gyurcsánynak nemcsak kormányfői, de pártelnöki minőségben sem szabad szerepet szánni a jövőben. Mint ahogy arról korábban beszámoltunk, Sarkadit, az MSZP Ésszerűség és felelősség platformja Hajdú-Bihar megyei szervezetének elnökét és két párttársát nemrég Gyurcsányt bíráló nyilatkozatai miatt zárta ki a párt debreceni etikai bizottsága az MSZP-ből.

  Az érintettek fellebbeztek, de azóta sem kaptak választ sem az országos etikai bizottságtól, sem az MSZP elnökségétől. Az ominózus nyilatkozatokat a platform megyei vezetőiként jelentették meg, a szerveződés országos vezetősége azoktól elhatárolódott, s meg is szüntették a helyiek honlapját. Közleményeiket ezért ezentúl a www.baloldalert.hu internetes címen helyezik el - mondta Sarkadi, gyerekesnek minősítve ezt a politikai lépést.”
 • 3. haramia 2008. augusztus 07. 09:35
  „Ráadásul az összes fideszes sajtótájékoztatóban - bármiről is legyen szó - elhangzik a "Gyurcsány Ferenc ...a hibás" szlogen, amit én - finoman fogalmazva - szájbarágásként értékelek. Ami bejött az MSZP-nek a Zorbánozással, nem biztos, hogy bejön a fidesznek a gyurcsányozással. /Amint a példa mutatja a Gyurcsány takarodj! sem vált be./ A fidesz potenciális szavazótábora ugyanis nem vethető össze mentalitásban az mszpéével. Ha pedig a fidesz azokra hajt, akik ezt beveszik, akkor megette a fene az egészet, mégha a fidesz nyer, akkor is. Hajrá Jobbik!”
 • 2. Tök mindegy, h ki... 2008. augusztus 07. 09:33
  „A jobboldal most kezdte elveszíteni a 2010es választásokat. Nem tanulnak a hibáikból...”
 • 1. egyszeru polgar 2008. augusztus 07. 08:34
  „Szerintem sem alkalmas Gyurcsany Ferenc a miniszterelnoki cimre, megsem tartom helyesnek az ossze-visszaragasztozast es plakatozast. Varoskep rombolo!! Nem hiszem, hogy ettol tobb szimpatizanst toborozna egyik part sem. Ez olyan, mint a melegek felvonulasa, szuksegtelen es izlestelen is egyben.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Eloltották a Bócsánál kigyulladt borókást

Eloltották szerda estére a dél körül kigyulladt borókást a Bács-Kiskun megyei Bócsánál. Mint a… Tovább olvasom