Délmagyar logó

2019. 01. 19. szombat - Sára, Márió -4°C | 4°C Még több cikk.

Közzétették a meghamisított árúk listáját

“Mit NE vásároljunk? Itt az újracsomagolt termékek négyszázas listája!" – ezzel a szöveggel terjed az interneten egy több oldalas lista azokról az élelmiszerárukról, amelyeket állítólag az élelmiszerbotrányba keveredett cég meghamisított, azaz átcimkézett. A lista valójában nem csak átcímkézett termékeket tartalmazza.
Az agrártárca időközben közzétette azt a listát, amelyen tényleg a meghamisított áruk vannak feltüntetve.

Az öt darab, egyenként egy oldalas pdf-fájlban látható lista fejlécén a Mega-Food Dis Kft. neve látható. Ez a társaság is tagja az élelmiszerhamisítási botrányba keveredett Mega cégcsoportnak. Az Pest Megyei Állategészségügyi és Élelmiszerellenőrző Állomány igazgató-helyettese, Popolics László tegnap közölte, hogy a napokban közzéteszik az átcímkézett áruk listáját.

„Az interneten terjesztett 5 oldalas pdf lista nem az átcímkézett termékeket tartalmazza, hanem a cég valamennyi termékét, kb. 400 terméket. Ezekből mintegy 150 terméket címkéztek át. Ez utóbbi, tehát az átcímkézett termékek listáját a mai napra sikerült összeállítani" – közölte Popolics László. Az agrártárca honlapján pedig már meg is jelent ez a lista, amelyen az élelmiszerek forgalmazójaként a M.E.G.A. Trade Kft., M.E.G.A. Trade DIS Kft., M.E.G.A. FOOD DIS Kft. valamelyike van feltüntetve.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A polónium

Két hete még szinte senki sem hallott a polóniumról, de Alekszandr Litvinyenko (képünkön) orosz… Tovább olvasom