Délmagyar logó

2018. 12. 14. péntek - Szilárda -3°C | 3°C Még több cikk.

Lesből próbáltak meg agyonlőni egy vállalkozót Vas megyében

A gyanúsított az interneten keresztül vásárolt egy hangtompítós kispuskát és kilenc darab lőszert, majd később hozzá való távcsövet is beszerzett.
A Vas Megyei Főügyészség indítványára a bíróság elrendelte annak a férfinak a letartóztatását, akit a rendőrség azzal gyanúsít, hogy szeptember 10-én egy Vas megyei erdőben többször rálőtt ismerősére, akinek életveszélyes sérüléseket okozott - tájékoztatta az MTI-t csütörtökön Székely Tamás megyei főügyészhelyettes.

A megalapozott gyanú szerint a férfi az interneten keresztül vásárolt egy hangtompítós kispuskát és kilenc darab lőszert, majd később hozzá való távcsövet is beszerzett - közölte.

A gyanúsított szeptember 9-én álnéven bemutatkozva hívta fel a sértettet, azzal, hogy agancsot tudna eladni neki. Megbeszélték, hogy másnap hol találkoznak, de amikor a gyanúsított a megbeszélt helyre ért látta, hogy ott már parkol egy másik autó, ezért telefonon másik helyszínre irányította a sértettet. Kezében a fegyverrel egy bokor mögé rejtőzött és amikor a sértett kiszállt az autójából, azonnal rálőtt - ismertette Székely Tamás.

A főügyészhelyettes szerint már az első lövés is eltalálta a sértettet, azonban a gyanúsított még kétszer a menekülő férfira lőtt, később pedig négy lövést adott le az autóra is, amelyben a sértett felesége is ott ült, akit azonban szerencsére nem találtak el a lövedékek.

Hozzátette: a gyanúsítottat már a bűncselekmény napján elfogta és őrizetbe vette a rendőrség.

Székely Tamás közölte: a Szombathelyi Járásbíróság nyomozási bírója egy hónap időtartamra rendelte el a gyanúsított letartóztatását.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kormányszóvivő: a Sargentini-jelentés politikai indíttatású

Kormányszóvivő: a Sargentini-jelentés politikai indíttatású
Kovács Zoltán szerint a jelentés olyan bírálat, amelyet már sokszor lehetett hallani az utóbbi nyolc… Tovább olvasom