Délmagyar logó

2019. 04. 22. hétfő - Csilla, Noémi Még több cikk.

Leszámolás Veszprémben: két fiatalt gyanúsítanak

Műtét után is súlyos az állapota annak a 40 éves férfinak, akire Veszprémben, a saját háza előtt lőttek rá.
17:50
A veszprémi lövöldözés ügyében két férfit gyanúsítottként hallgatnak ki a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság nyomozói; egyiküket a kedd hajnali lövöldözés elkövetésével, másikukat a bűntettre való felbujtással gyanúsítják - közölte a rendőrség kedden délután az MTI-vel.

A nyomozás jelenlegi adatai szerint a 26 éves veszprémi illetőségű M. S. korábban konfliktusba keveredett P. Sándor 40 éves veszprémi lakossal, s a férfi ezt a sérelmét toroltatta meg a szintén 26 éves S. T.-vel, aki a Veszprém megyei Olaszfaluban él - tájékoztatott a megyei főkapitányság sajtóreferense.

Frankó Marianna közlése szerint a sértettre többször rálőttek Dózsavárosban lévő lakása előtt. A rendőrség az üggyel összefüggésben lefoglalt egy 0.22-es kaliberű, Luger típusú maroklőfegyvert.
A két férfi ellen emberölés bűntett kísérlete miatt folytat eljárást a rendőrség. A sajtóreferens ismertetése szerint a bűnügyi szemle - házkutatás, adatgyűjtés, tanúkihallgatás - több helyszínen zajlik.

A veszprémi kórháztól kapott információ szerint a lőtt sebekkel beszállított férfi állapotát a műtéttel sikerült stabilizálni, de változatlanul súlyos az állapota.


16:00
Több embert előállítottak kedden a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányságra, jelenleg is tart az elszámoltatásuk.

A nyomozás több szálon folyik a hajnali veszprémi lövöldözés ügyében - közölte Frankó Marianna, a megyei főkapitányság sajtóreferense, hangsúlyozva, hogy egyelőre még nincs gyanúsított az ügyben.

Kedden hajnalban több lövéssel életveszélyesen megsebesítették veszprémi lakása előtt a 40 éves P. Sándort. Az MTI helyszínen lévő tudósítójának többen is úgy nyilatkoztak - a nevük elhallgatását kérve -, hogy P. Sándort "zűrös emberként" ismerték, aki "foglalkozott mindennel". Igaz, voltak, akik úgy fogalmaztak, hogy "jó emberként, jó apaként" ismerik.

Egy veszprémi ügyvéd arról számolt be az MTI-nek, hogy P. Sándor jó barátja volt az autójában 13 évvel ezelőtt Balatonalmádi és Szentkirályszabadja között felrobbantott Molnár Péternek, akit akkoriban a Balaton "egyik császáraként" emlegettek. Az ügyvéd két évvel ezelőtt védte is egy életellenes bűnügyben a most meglőtt férfit, s azt mondta, hogy akkoriban "lehetett hallani vad dolgokat" a védencéről.

A férfit a veszprémi kórházban megműtötték, állapota változatlanul életveszélyes.


13:50
Ez egyértelműen leszámolás - jelentette ki egy nő Veszprémben, az Árpád utca bejáratánál, ahol kedden hajnalban lelőttek egy 40 éves férfit.
Ismerjük a Sanyit, foglalkozott mindennel - mondta, majd szájához kapta a kezét és hirtelen váltott a beszéden: de jó ember, jó apa ám! Az MTI helyszínen lévő tudósítójának kérdésére, hogy "mi az a minden", amivel foglalkozott a most meglőtt férfi, csak mosolygott, majd megjegyezte: "sejtik azt maguk..."

A rendőrség korábban annyit közölt, hogy többször rálőttek kézi lőfegyverrel egy férfira Veszprémben, a Dózsavárosban lévő háza előtt, a férfit életveszélyes sérülésekkel szállították kórházba.

Az egyirányú forgalmú utcát a rendőrség kordonnal lezárta, a bejáratától látni azonban, hogy az Áprád utca 25-ös számú, szürke, háromablakos ház előtt tart a helyszínelés, az úttesten számozott kis táblácskák láthatóak. Rendőrök posztolnak több helyütt az utcában, s még egy ott lakót is csak nagy nehezen engedtek be.

Az utca bejáratánál ácsorgó három nő közül az, aki korábban még beszédes volt, hirtelen veszekedni kezd egy tévés stábbal, azt kiabálva: "ne kamerázzon itt, nem akarok leszámolás áldozata lenni".
Egy, az utca elején lakó asszony azt mondta, hogy tudomása szerint "az illetőnek volt adóssága bőven". "Zűrös egy emberként ismerik az utcában, a jó ég tudja, hogy mivel foglalkozik" - tette hozzá.

A nők közül az egyik az MTI-nek annyit mondott még, hogy "a Sanyi nagymenő volt, utazott ő mindenben". Emlékeztetett például arra, hogy annak idején ő volt a legjobb barátja a felrobbantott Molnár Péternek.
Molnár Péter veszprémi vállalkozónak, a balatoni alvilág 1990-es évekbeli ismert alakjának a kocsiját 1998 nyarán robbantották fel Szentkirályszabadja és Balatonalmádi között. Molnár a helyszínen meghalt, utasának a lábát "vitte le" a robbanás, az ő életét műtéttel megmentették.

Az utca bejáratánál álló három nő egyike úgy tudja, hogy P. Sándor 40 éves veszprémi vállalkozó lakásába többen csengettek be hajnalban, s amikor kiment az utcai ajtóhoz, akkor sorozatlövést kapott géppisztolyból. A másik nő viszont közbeszólt: nem úgy volt, hanem "a Sanyi kocsival érkezett haza hajnalban", s amikor abból kiszállt, egy ott parkoló autóból tüzeltek rá".

A helyszínen a hajnalban történtekkel kapcsolatban tehát egyelőre csak találgatásokat hallani, a rendőrség későbbre ígér újabb hivatalos közleményt.

Az MTI helyszínen lévő tudósítójának sikerült ugyanakkor eljutnia ahhoz a veszprémi ügyvédhez, aki 13-14 évvel ezelőtt Molnár Pétert védte egy ügyben, illetőleg két évvel ezelőtt P. Sándornak is a védője volt. Az ügyvéd elmondta, hogy életellenes bűncselekmény miatt vádolták meg P. Sándort, de a bíróság felmentette.

Közlése szerint a védencéről akkoriban lehetett hallani "vad alvilági dolgokat". Az ügyvéd is megerősítette, hogy a mintegy 15 évvel ezelőtt a balatoni alvilág egyik "császáraként" emlegetett Molnár Péternek a legjobb barátja volt P. Sándor, általa ismerte meg ő a most lelőtt 40 éves férfit.

Az ügyvéd tudni véli azt is, hogy a lelőtt férfi apja egykor rendőr volt.
A helyszínen szerzett információk szerint a férfit hat lövés érte, sérülései életveszélyesek, jelenleg műtik a veszprémi kórházban.


12:06
Többször rálőttek kézi lőfegyverrel egy férfira kedden Veszprémben, a Dózsavárosban lévő háza előtt - tájékoztatott a rendőrség.

A 40 éves férfit életveszélyes sérülésekkel szállították kórházba - tette hozzá a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense.

Frankó Marianna közlése szerint a helyszíni szemle még tart, a rendőrség nagy erőkkel indított nyomozást ismeretlen tettes ellen, emberölés kísérletének bűntette miatt.

Nyitóoldali képünk illusztráció.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Elbúcsúztatták Petrovics Emil zeneszerzőt

A kétszeres Kossuth-díjas zeneszerző hamvait szűk családi körben Szigligeten helyezik örök nyugalomra. Tovább olvasom