Délmagyar logó

2018. 12. 12. szerda - Gabriella 0°C | 5°C Még több cikk.

LMP: minden településen legyen piac!

Budapest – Az LMP azt szeretné, ha minden magyarországi településen lenne helyi piac – mondta hétfői, a fővárosi Kossuth téren, egy a párt aktivistái által felépített kisebb gyümölcsös és zöldséges standnál tartott sajtótájékoztatóján Szabó Rebeka.
A képviselő kijelentette, hogy a helyi piacok és az őstermelők érdekében hétfőn újra beterjeszti a plázák és hipermarketek építését újraszabályozó, azok építésére moratóriumot hirdető törvényjavaslatát. A javaslatot először márciusban nyújtották be, de akkor a parlament nem vette tárgysorozatba azt.

Hozzátette, hogy az LMP szorgalmazza a már meglévő piacok infrastruktúrájának javítását is.

A helyi piacok mellett érvelve hangsúlyozta, hogy a hazai élelmiszereket nem kell több ezer kilométerre szállítani, azok vásárlása elősegíti a helyi gazdaságok fellendülését és az élelmiszerbiztonságot is.
Biztosítani kell, hogy több jövedelem maradjon a termelőknél és újra helyre kell állítani a termelők és a fogyasztók közötti bizalmat – hangsúlyozta Szabó Rebeka.

A sajtótájékoztató végén a standon felhalmozott gyümölcsöket és zöldségeket a képviselő és a párt aktivistái a járókelők között osztották szét.

Olvasóink írták

 • 9. gyöngyszem2 2011. június 07. 12:54
  „én szoktam járni piacra.Mindig csak az idős emberektől vásárolok,mert tudom hogy AZ a kertből való,és hazai.És ha nem is sokkal,de olcsóbban adja.Olcsóbb is lehetne,ha nem pumpálnák fel a külföldi áruval az árakat.(Ugyanis ehhez viszonyítják még a nyugdíjasok is.)De egyébként ha valaki odafigyel arra amit venni szeretne,látható a különbség egy külföldi kényszerérett,és a magyar zamatos zöldség és gyümölcs között.”
 • 8. deszkás 2011. június 06. 22:34
  „És vásárló is lesz?”
 • 7. Jozsoci 2011. június 06. 20:55
  „dodó! Mi bajod van ezzel az 5%-os párttal, aminek tagsága sincs. Az a néhány ember azért szavazott rá, mert sem az mszpre, sem a fideszre nem akart, és milyen igazuk volt! Igaz, volt még egy lehetőség....”
 • 6. dodó 2011. június 06. 18:00
  „"LMP: minden településen legyen piac!" - és minden településen legyen LMP székház sok-sok jól fizetett, mindenhez (jobban) értő szép és okos LMP taggal!”
 • 5. bánki 2011. június 06. 16:40
  „,,Szabó Rebeka 33 éves, az ELTE TTK biológus szakán ökológia szakirányon végzett 2001-ben. Szakdolgozóként az MTA Ökológiai és Botanikai Kutatóintézetének (ÖBKI) restaurációs ökológiai kutatócsoportjához csatlakozott, jelenleg az LMP parlamenti képviselője."

  http://www.youtube.com/watch?v=tL1aTBihRHg = nem egy IQ bajnok !

  Mindenhez értek, oda megyek ahová a PÁRT küld !”
 • 4. Jozsoci 2011. június 06. 16:10
  „Szegeden van piac. Szépen újjá lett építve. Háromnegyed része parkoló. Péntek szombaton verekedés van az asztalokért, már egy halálos áldozattal. A kistermelők már el se jönnek, mindenki tudja, kivéve az adóhatóságot, hogy az ott árusítók 90 %-a viszonteladó, a nagybanin veszik az árut, vagy nagy tételben a termelőtől. Árkartellben vannak. A kisszámú valódi őstermelőtől egyben megveszik az árut és drágábban adják tovább.”
 • 3. queenmargareth 2011. június 06. 15:19
  „ezek tényleg fontos dolgok. Régen a piac arról szólt, hogy jó minőség olcsón, alkudozásokkal, jó hangulattal teljen. Most meg fogcsikorgatva érdeklődünk, vajh, hol termett???”
 • 2. gyöngyszem2 2011. június 06. 14:21
  „tótkomlósi :El olvasta a címszó alatt is a szöveget?
  Nem arról van szó hogy van-e piac.”
 • 1. tótkomlósi 2011. június 06. 13:36
  „Van te jószág, csak jobban szét kellene nézni, meg beszélgetni a helyiekkel!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kinevezte a pápa Magyarország új apostoli nunciusát

Kinevezte Magyarország apostoli nunciusává Alberto Bottari de Castello oderzói címzetes érseket hétfőn XVI. Benedek pápa. Tovább olvasom