Délmagyar logó

2018. 12. 19. szerda - Viola -9°C | 1°C Még több cikk.

Magyar - román közös közúti ellenőrzés

Magyar - román közös közúti ellenőrzést tart a Nemzeti Közlekedési Hatóság és a Román Közúti Közlekedési Hatóság a közös határ magyar oldalán csütörtökön.
A két szervezet február óta tart közös ellenőrzéseket, ez lesz a harmadik akció. A cél: megismerni egymás módszereit. Az eddigi tapasztalatok azt mutatják, hogy a bírságolási rendszeren kívül sok a hasonlóság a két ország közlekedési hatóságainak módszerei között. A hatóságok elsősorban a nemzetközi személy- és árufuvarozás résztvevőit ellenőrzik az utakon.

A Nemzeti Közlekedési Hatóság tájékoztatása szerint csütörtökön Nagylak és Gyula, valamint az Észak-Alföldön Ártánd és Csengersima határátkelőinek közelében ellenőrzik a buszokat és kamionokat a magyar oldalon. A román hatóság munkatársai megfigyelőként vesznek részt az akcióban. A román oldalon március 20-án lesz közös ellenőrzés, abban a magyarok lesznek a vendégek. A két szervezet vezetői korábban havi két közös akció megtartásáról állapodtak meg. egyik a magyar, másik a román oldalon lesz minden hónapban, az első februárban volt. A cél: egymás munkamódszereinek megismerése.

A februári ellenőrzésekor kiderült, hogy a románok a teher- és személyfuvarozók ellenőrzésekor nagyjából ugyanazokat az okmányokat ellenőrzik, mint a magyarok. Hasonlóak a büntetési lehetőségek is.

A bírságolás módszerei azonban különbözőek: a román hatóság minden esetben a helyszínen állapítja meg, mekkora lesz a büntetés. Romániában a megbírságolt sofőr 2 csekket kap. Ha a megbírságolt 48 órán belül fizet, akkor a bírságösszeg felét kell befizetnie azt ezt az összeget tartalmazó csekken.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ismét egyeztettek a szigetmonostori híd ügyében

A szigetmonostori polgármester kezdeményezésére jövő hétfőn egyeztetnek a Megyeri-híd mellett… Tovább olvasom