Délmagyar logó

2019. 01. 24. csütörtök - Timót -2°C | 1°C Még több cikk.

Orbán szerint pénzbehajtás zajlik Magyarországon

Magyarországon ma egyetlen reform sem zajlik, csak pénzbehajtás van Orbán Viktor szerint.

Magyarországon ma egyetlen reform sem zajlik, csak pénzbehajtás van - mondta Orbán Viktor a Fidesz Jövőnk című konferencia sorozatának februári témáját lezáró rendezvényén szombaton, Budapesten. A Fidesz elnöke hangsúlyozta: a kormány által reformnak nevezett változtatások valójában nem vezetnek el egy jobb minőségű élethez, hanem lerontják azokat a rendszereket, amelyek nélkül nem lesz európai szintű életminőség az egészségügy, az oktatás és a kultúra területén. Magyarországon gazdasági fordulatra, erős ország megteremtésére van szükség - jelentette ki.


 
 A Fidesz elnöke elismerte, hogy Magyarországon szükség van az elhatalmasodó válság kezelésére. A pártelnök szerint az utóbbi időszakban az egészségügy, az oktatás és a kultúra területén "egyfajta liberális axióma" érvényesül, aminek lényege, hogy az állam rosszul látja el ezeket a funkciókat, ezért be kell engedni a piaci érdekeket, a profitorientált szférát.

Orbán Viktor úgy látja, hogy a liberális axiómával szemben a "kölcsönös felelősségvállalás axiómáját" kell meghirdetni, amely azon alapul, hogy az államnak kell meghatározó szerepet vállalnia ezeken a területeken, mert ha nem teszi, akkor az emberek tekintélyes része nem jut hozzá a szolgáltatásokhoz.

Orbán Viktor a Fidesz egyik legfontosabb feladatának azt nevezte a következő időszakban, hogy megakadályozzák a több-biztosítós rendszer kialakítását, amely szerinte a szegények rossz minőségű ellátását eredményezné.

(MTI)

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kilenc percbQl egyórás vita lett

Folytatás az 1. oldalról. Tovább olvasom