Délmagyar logó

2019. 01. 23. szerda - Zelma, Rajmund -5°C | 2°C Még több cikk.

Roma családokat fenyegettek Tapolcán

Rettegnek a tapolcai Május 1. utcában lakó romák. Egyikük arról tájékoztatott, hogy keddre virradó éjszaka a Magyar Gárda 8-10 autóból fenyegette őket, ezért sokan elmenekültek a házaikból. A rendőrség szerint ez túlzás, de zaklatás vétsége miatt nyomozást indítottak.
"Cigányok, ma meghaltok, fel lesztek gyújtva!" - Horváth Mónika szerint ezt kiabálták az utcájukban 8-10 autóból keddre virradó éjszaka. A gárdisták autós felvonulása állítólag este 10 órakor kezdődött és éjjel 2 óráig tartott a városban. "Nagyon féltünk, nem mertünk elaludni. Felhívtuk a rendőrséget, ahol azt mondták, hogy tudnak a fenyegetőkről. Azt tanácsolták, hogy zárkózzunk be, ha történik valami, akkor kijönnek" - mondta Horváth Mónika.

A rendőrség szerint felvonulás egyáltalán nem volt. Mindössze egyetlen, fekete autó hajtott át a Május 1. utcán, amiből kikiabálták a fent idézett mondatot. A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője éjszakai bejelentésről sem tud, az az egy autó még hétfőn délután, 5 óra körül járt az utcában. Erről kapott bejelentést a rendőrség, és az ügyben zaklatás vétsége miatt nyomozást indított. Már több tanút meghallgattak, de a fenyegető egyelőre ismeretlen, úgyhogy újabb tanúk jelentkezését várják - tájékoztatta a Független Hírügynökséget Beleznai Ágnes sajtószóvivő.

Olvasóink írták

 • 6. flexsnake 2009. március 10. 23:01
  „A fenyegetés nem szép dolog, lesz nagyon nagy dádá.... aham :)
  Ha mindennap lesz cikk hogy kit és hol fenyegettek meg akkor legyen neki külön oldal, szerintem ki kell állni a marsra és egy óra alatt annyi fenyegetést kap az ember hogy egy évig lehet róla írni.
  De nem romákat, csak úgy, hétköznapi hófehér emberkéket.”
 • 5. walaki 2009. március 10. 21:12
  „Biztosan az autójukra volt írva: Gárdistákok vagyunk he! Biztosan ebből vonta le a következtetést a tanult úrihölgy, bizonyos Móóuniká.
  Inkább attól rettegnének a putrisok, amitől a magyarok többsége: hogy elvesztik a munkájukat. Jaaa, hogy nincs is nekik, pontosabban a legjobb állásuk van: állami alkalmazottak, az államtól kapják a fizetésüket, cserébe a MÁV-tól privatizálnak, ők szállítják az alapanyagot az egészségügybe (megkéselt, meglincselt, megvert emberek), azonkívül a tűzoltóságot is ellátják rendesen munkával, és még folytathatnám....
  Szegények, úgy sajnálom őket.
  Féljenek csak.
  Épp itt az ideje.”
 • 4. dodó 2009. március 10. 20:31
  „Ha egy magyar bemegy a rendőrségre, s azt mondja, hogy megfenyegették a cigányok, ami országos szinten naponta több százszor előfordul, akkor azt a választ kapja, hogy amíg nem folyik vér, nem intézkedhetnek. Ha a cigány mesél, meg álomvilágát a valóságra vetíti, egyből ugranak a közpénzből el- és fenntartott rendőrség emberei.”
 • 3. Otaku 2009. március 10. 14:03
  „Annyira hihető.... Istenem, ezért egy cikket??

  http://href.hu/x/8faw

  nesztek inkább remek videó”
 • 2. kicsi:cs 2009. március 10. 13:40
  „Mint tegnap a TV 2.Műsorában látni lehetett,a saját fajtájukat is kiszipolyozzák.Nemlehetséges,h itt is ez történhetett?Igaz ha lehet miért is ne lovagoljuk meg az etnikai szálat .Manapság úgyis sikk a csúnya magyart szidni mindenért,mert ugye általános az a tendencia miszerint a magyarok járnak sötétített autókkal.:)))))))))))???????????Manapság lassan az lessz a sikk ha valaki "norvég"mert annak mindent szabad???!!!!!!!!!!Megint mi ez a nagybetűs szalagcím!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  T.újságíró.
  Így csak megferősíti azt a nézetet miszerint"szegény norvégokat" ebben az országban még az ág is húzza.
  Próbáltam modorálni magam,de őszinte leszek egyre nehezebben megy.”
 • 1. 751510 2009. március 10. 12:08
  „Gondolom annyira féltek, hogy másnap munkába se mertek menni. Az is valószínű, hogy a Gárda volt, valószínűleg 10 fekete autóval, s az is valószínű, hogy mindez megtörtént... Komolytalanság.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Rejtélyes börtönhalál - az ombudsman vizsgálatot kezdeményez

Előzetes bejelentés nélküli helyszíni vizsgálatokat indít az állampolgári jogok országgyűlési… Tovább olvasom