Délmagyar logó

2019. 01. 20. vasárnap - Fábián, Sebestyén -4°C | 2°C Még több cikk.

Szeptembertől olcsóbb bérlettel utazhatnak a kisgyermekesek

Szeptember 1-től kisgyermekes bérlettel is lehet közlekedni a BKV járatain, a szelvényeket múlt kedd óta árulják a jegy- és bérletpénztárakban - tájékoztatott korábban a közlekedési társaság.
A bérlet 3250 forintba kerül majd, és azok a budapestiek vásárolhatják meg, akik gyermekgondozási segélyre vagy gyermeknevelési támogatásra jogosultak. A kisgyermekes bérletet hétfőtől Debrecenben is bevezetik, ott péntek óta kapható.

A kisgyermekes bérlet bevezetéséről idén áprilisban döntött a Fővárosi Közgyűlés. Az új bérlettípust azok vehetik meg, akik gyermekgondozási segélye vagy gyermeknevelési támogatásra jogosultak, és budapesti lakcímmel rendelkeznek. A vásárlásnál a személyi igazolványt, a lakcímkártyát és a juttatásokról szóló, fél évnél nem régebbi igazolást is be kell mutatni. A bérlet - a teljes árú, 8250 forintos helyett - 3250 forintba kerül, ugyanannyiba, mint a nyugdíjas és a tanulóbérlet. A BKV valamennyi járatán érvényes Budapest határain belül, korlátlan számú utazásra. A szülőknek egy fényképes bérletigazolványt is ki kell váltani, amelynek sorszámát a bérletszelvényre is rá kell írni. Az igazolvány 200 forintba kerül. A bérletigazolványt a kiállításánál egy éves időtartamra, de legfeljebb a juttatás folyósításának időtartamára érvényesítik a pénztárakban.

A debreceni kisgyermekes bérlet bevezetéséről nyár közepén döntött a helyi önkormányzat. A kisgyermekes kombinált bérlet 3080 forinttal kerül kevesebbe, mint a felnőtt. A gyermekgondozási segélyben, vagy gyermeknevelési támogatásban részesülő, debreceni lakosok használhatják. A kisgyermekes bérletigazolvány kiadásához személyazonosság és lakcím igazolására alkalmas irat, fénykép és a GYES, vagy GYET kifizetéséről kapott eredeti igazolás, vagy a megállapító határozat felmutatása szükséges. Utóbbiak nem lehetnek 6 hónapnál régebbiek. Az autóbuszra 2240, villamosra és trolira 1470, kombináltan 3270 forint a bérlet ára.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Visszafogott választópolgárok

Szokatlanul nagyot esett a nyáron a politikai érdeklődés és a pártok teljesítményét is egyre… Tovább olvasom