Délmagyar logó

2018. 12. 15. szombat - Valér -1°C | 1°C Még több cikk.

Új sorompókat szerelt fel a MÁV

Április végére a tervek szerint elkészülnek a MÁV sorompó-fejlesztési programjának 2008-as szakaszának kivitelezési munkái.
A vasúttársaság a közlekedés biztonságának javítására közbeszerzési eljárásban több százmillió forintos beruházással 51 sorompónál fél-csapórudat szereltet fel, de építenek új sorompókat is.

A MÁV tájékoztatása szerint fél-csapórudakat főleg a dunántúli vasúti átjárókban szerelik fel. Ezek költsége körülbelül 140 millió forint. Márciusban a szegedi régióban - Bács-Kiskun-, Csongrád,- és Békés megyében - a közút-vasút kereszteződéseket korszerűsítették. Összesen hat ilyen csomópontot szereltek fel félsorompóval és erősebben világító, biztonságosabb fénysorompóval, összesen majdnem 68 millió forintért.

A sorompó fejlesztési program részeként 2007-ben már átadták az ország első elektronikus sorompó-berendezését Balatongyöröknél. Eger-Felnémetnél új nyíltvonali sorompót építettek. Sorompó-korszerűsítést is tartalmazott Komárom állomás új elektronikus biztosítóberendezése, az irányítórendszert június végén helyezték üzembe. Vecsésen is új elektronikus vasúti berendezés épült és a szomszédos Vecsés-Kertekalja megállóhelyen új gyalogos fénysorompó létesült tavaly.

Olvasóink írták

  • 1. Józsika 2008. április 04. 11:47
    „Szép, szép, de ilyen menetjegy árak mellett kezdhetnék szépen legalább a fővonalak átalakítását zárt pályásra. Értem ezalatt, hogy nem lennének szintbeli kereszteződések, a vágányokat pedig kerítés védené. Az autópályák pontosan ilyenek, a vasúton erre mért nincs pénz? A szegedi IC évi ki tudja hány alkalommal vesztegel a nyílt pályán baleset miatt. Ha korszerűen össze akarják kötni a nagyvárosokat Budapesttel, akkor hosszabb távon nem ezekben a sorompókban kellene gondolkodni!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Milliárdos hitelt vesz fel a Magyar Rádió

3,2 milliárd forintnyi hitel felvételét tervezi a Magyar Rádió. Biztosítékként a fővárosi, Bródy… Tovább olvasom