Délmagyar logó

2019. 01. 19. szombat - Sára, Márió -4°C | 4°C Még több cikk.

Zéró toleranciát hirdettek meg a borsodi rendőrök

Zéró toleranciát hirdetett meg a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság a közterületeken. Az a cél, hogy egyetlen utcai támadás se maradjon büntetés nélkül.
Többek között szorosabb együttműködés jön majd létre a közterületfelügyelettel, a polgárőrséggel és a városőrséggel, és megerősítik a rendőrök utcai jelenlétét. Egyebek mellett ez áll abban a közleményben, amelyet a miskolci polgármester, valamint az igazságügyi és rendészeti miniszter között létrejött találkozó után adtak ki hétfőn.

Káli Sándor miskolci polgármester, Draskovics Tiborigazságügyi és rendészeti miniszter, Juhász Gábor rendészeti államtitkár, ésSimon Gábormiskolci országgyűlési képviselő a "hétköznapok biztonságának javításáról" szóló megbeszélésen több dologban állapodott meg.

Megerősítik a rendőrök jelenlétét a közterületeken. Nem csak a megyei állományból, hanem az ország más területeiről is Miskolcra vezényelnek rendőröket, akik folyamatosan járőröznek majd. Ha szükséges, további rendőrszázadot is a városba küldenek. A minisztérium abban segít, hogy a már meglévők mellé további térfigyelő kamerákat helyezzenek el Miskolcon.

A rendőrség szoros kapcsolatot épít ki más szervezetekkel, így például a közterületfelügyelettel, polgárőrséggel, vagy a városőrséggel. Kísérletképpen kiépítenek egy úgynevezett lakossági bűnmegelőzési jelzőrendszert, amely a szociális jelzőrendszerhez hasonlóan közvetlen kapcsolatot teremthet az emberek és a közbiztonságért felelősök között. Káli Sándor polgármester a megbeszélésen azt kérte, vizsgálják meg, szükség van-e jogszabályváltoztatásra a rendőrök és a megtámadottak érdekében.

A találkozó előzménye, hogy pénteken Pásztor Albertmiskolci rendőrkapitány arról beszélt, decemberben és januárban valamennyi utcai rablás elkövetője cigány származású volt. A kapitányt a miniszter kezdeményezésére más beosztásba helyezték, vizsgálat indult ellene, vasárnapra azonban kiderült, mégis folytathatja eredeti munkáját.

Olvasóink írták

 • 7. nagypappa 2009. február 05. 04:43
  „Egyszer olvastam, hogy Harlemben is volt egy ilyen ZÉRÓ tolerancia.
  Akit lopáson fogtak kapott pár hónap börtönt, visszaesőként 8-10 évet.
  Állítólag gyorsan rend lett.

  Nem a cigányokkal van baj. A cigányok azon kisebb rétegével aki életmódjával életvitelével kiérdemelte a lakosság utálatát.
  Sajnos, sokunkban ez alapján kialakult, egy olyan reflex, hogy "ilyenek a cigányok".
  A szőrnyű, hogy ez már iskolás korban elkezdődik.
  Az unokámat úgy neveltük, nem is igazán tudta mit jelent, hogy cigány.
  Volt egy cigány osztálytársa... megtanulta.”
 • 6. Hmmm... 2009. február 03. 08:45
  „A rablas minden orszagban elitelt cselekedet. Senki sem haborodhat fel az intezkedesen, hiszen a lakosag biztonsagat koteles az allam biztositani. Mindegy, hogy milyen szinu es szagu az elkoveto, olyan buntetest erdemel, ami tarsait elgondolkoztatja mielott hasonlo bunt kovetnenek el. Ez ellen senki sem tiltakozhat!”
 • 5. boris013 2009. február 03. 05:34
  „Már előre látom, hogy az úgynevezett kisebbség (akik már nem is kisebbségben vannak) üldözésről fognak beszélni.”
 • 4. CsImre 2009. február 02. 23:29
  „Eddig ezek szerint toleránsak voltak...? :-O”
 • 3. comet 2009. február 02. 22:44
  „A kapitány "beszólása" azért csak elindított valamit.”
 • 2. ultra 2009. február 02. 21:22
  „Na erre kiváncsi leszek, elkapnak mindenkit, másnap kiengedik, elítélik, kap 50.000 Ft pénzbirságot, és újra indul minden!

  Szigor, ez az első, kapjon 2-3 évet nekifutásból!”
 • 1. LukSzusz 2009. február 02. 20:38
  „Draskovicsot is szolgálatra kell osztani,de vazelint adjatok neki!!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Pálffy perli Fridit: négy milliót kér rágalmazás miatt

Feljelentést tett Pálffy István Friderikusz Sándor ellen. Az MTV egykori híradósa Fridi könyvét… Tovább olvasom