Hallgassa élőben!
Fotó: OMSZ

Nem jutottak messzire: a szomszédjánál szült egy nő

A mentősök segítségét kérte egy apa Pest megyében, aki bár elindult a feleségével a kórházba, de csak egy emelettel jutottak lejebb, mert beindult a szülés. Az Országos Mentőszolgálat a közösségi oldalán számolt be a nem mindennapi szülésről.

A második gyerekével a 39. hétben lévő kismama tegnap hajnalban elindult a kózházba, de csak egyetlen egyetlen emeletet tudott lesétálni a lépcsőházban, mert megindult a szülés.

Férje becsengetett az egyik alsó lakóhoz, majd felhívta a mentőket

A szomszéd be is engedte őket, a mentésirányító pedig azonnal több mentőegységet ( köztük a Koraszülött rohamkocsit is ) riasztott.

Az álmából riadt szomszéd és az apuka végül, még a mentők érkezése előtt világra segíthették Zalánt, aki azonnal felsírt

A perceken belül érkező mentők, helyszíni ellátást követően, stabil állapotban szállíthatták kórházba az újszülöttet és édesanyját – írja az Origo.

Hozzászólások

Sikertelenül próbált Irán műholdat pályára állítani
A Pentagon szerint június közepén kíséreltek meg pályára állítani egy műholdat.
Csak pórázon lehet vezetni a kutyákat az ártéri sétányon
Az önkormányzati rendeletben azonban még az szerepel, hogy a terület kutyafuttatásra kijelölt rész, így sokan nem veszik figyelembe a jelzést. Sőt, fenyegetik a területet gondozó személyeket, mert azt feltételezik, e mögött a döntés mögött ők állnak.
Szijjártó: Magyarország az új autóipari korszak nyertesei közé tartozik
Az ország termelésének egyharmada származik az iparágból, ezért rendkívül fontos, hogy zászlóshajó szerepünket megőrizzük az autóipar új időszakában is.
Új könyvtár, levéltár épül a Miskolci Egyetemen
A csaknem 10 milliárd forint kormányzati forrásból megépülő létesítmény 2023-ra készül el.
Nem akarja behajtani a jegyző a parkolóperben megállapított 40 milliós kárt
Martonosi Éva a közgyűlés elé beterjesztett „tájékoztató a lejárt határidejű közgyűlési határozatok végrehajtásáról” című előterjesztésben magyarázza hosszan, hogy miért nem jár a városnak ez a pénz.
Döntöttek: felújítják az Öregszőlők útját
A civil szervezetek támogatása és a zöldhulladék-szállítás rendjének módosítása mellett arról is döntött a képviselő-­testület, hogy pályázati forrásból hoznák rendbe a szőlők felé vezető útszakaszt. A felújítást az is indokolja, hogy az Öregszőlők útja árvízvédelmi szempontból meghatározó.