Délmagyar logó

2019. 06. 19. szerda - Gyárfás 19°C | 28°C Még több cikk.

Elkészült a csongrádi madarak új törzshelye

Csongrád - Középiskolások tették rendbe a csongrádi Szentháromság téri parkot a környezetvédők segítségével. Az önkéntes akcióban felújították a padokat, újrafestették a korlátokat, és madáretetőket is telepítettek.
Valószínűleg a Szentháromság téri park lesz a madarak kedvenc helye a télen, ugyanis tizenöt madáretetőt és tíz madárodút építettek és helyeztek ki oda középiskolások egy önkéntes diákprogramban. A Batsányi János Gimnázium és a Bársony István Mezőgazdasági Szakközépiskola diákjai ezt a munkát beszámíthatták a közösségi szolgálatukba is. 

A Környezet- és Természetvédők Csongrád Városi Egyesülete által koordinált programra jóval többen jelentkeztek, mint ahány résztvevőre eredetileg számítottak. A negyven diáknak meghirdetett akcióra nyolcvanketten jelentkeztek, akik a tervezett nyolcszáz óra helyett több mint ezerháromszáz órát 
töltöttek munkával a természetben.
Csongrád lakókra várva. Az önkéntesek madárbaráttá tették a Szentháromság téri parkot. Fotó: Majzik Attila
Csongrád lakókra várva. Az önkéntesek madárbaráttá tették a Szentháromság téri parkot. Fotó: Majzik Attila
Volt tennivaló bőven. 

A park korlátai nagyon rossz állapotban voltak, a gyerekek kétszázhatvan méternyit festettek újra. A padokra is ráfért a felújítás, ezek közül harmincat hoztak rendbe az önkéntesek.

A madárbarát park pedig úgy lett teljes, hogy madáretetőket és odúkat telepítettek, valamint felmérték az ott élő fákat, cserjéket és madárfajokat is. Mint Deák Józseftől megtudtuk, a parkban nyolcvankét fa- és cserjefajt azonosítottak. – Ezeket a park látogatói is megismerhetik majd: május elsejére magyar és latin nyelvű táblákat is kirakunk a fák mellé – tájékoztatta lapunkat a Környezet- és Természetvédők Csongrád Városi Egyesületének elnöke.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Meggyulladt a hit gyertyája Csongrádon

Meggyulladt a hit gyertyája Csongrádon
A Városháza előtt felállított ünnepi koszorú első gyertyáját Bedő Tamás, Csongrád polgármestere… Tovább olvasom