Erős visszajelzést kapott a kormány a Pénzügyminisztérium szerint

A Moody's döntése erős visszajelzés, hogy a kormány reálisan látja a jelenlegi gazdasági helyzetet, és fegyelmezett gazdaságpolitikát folytat majd a koronavírus-járvány után is – mondta Gion Gábor, a Pénzügyminisztérium pénzügyekért felelős államtitkára.

A nemzetközi hitelminősítő múlt pénteken változatlan besorolás mellett stabilról pozitívra javította Magyarország adósbesorolásának kilátásait.

Az államtitkár hétfő reggel az M1 csatornán közölte: a Moody’s abban bízik, hogy a magyar kormány ugyanolyan fiskális politikát folytat majd a járvány után, mint a válságot megelőzően, és például az államadósság-rátát újra csökkenő pályára állítják.

Emlékeztetett, hogy a másik két nagy hitelminősítő – a Fitch és a Standard & Poor’s – tavaly már felminősítette Magyarországot. – Úgy látszik, a Moody’s mostanra jutott el arra a felismerésre, hogy a magyar gazdaság stabil fundamentumokon áll – emelte ki.

– Ezek az alapok jó lehetőséget biztosítanak arra, hogy a koronavírus-járvány után gyorsan és határozottan nőjön a magyar gazdaság – jelezte.

Gion Gábor hozzátette, a Moody’s döntése egyedülálló az Európai Unióban (EU), hiszen az elmúlt fél évben egyetlen más tagállam adósbesorolásának kilátásait sem javították.

Hozzászólások

Ritkán tartanak ilyen keresztelőt, mint ami Algyőn volt – Galéria
Igen ritka az egyházközségek életében, hogy egyszerre ennyien részesülnek a szentségben.
Óriási volt a túljelentkezés a megújulóenergia-pályázaton
A többség napelemes erőművet tervez építeni.
Az Empire State Buildingnél is magasabb korallképződményre bukkantak
A korallzátony 1,5 kilométer széles a talapzatánál, csúcsa pedig 40 méterrel a tengerszint alatt végződik.
Egykori csapata ellen hajt győzelemre Rebrov
Szerda este a Dinamo Kijevet látja vendégül a Ferencváros a Bajnokok Ligájában.
Merész! Elképesztő videókkal jelentette be terhességét Emily Ratajkowski
A modell és párja a fellegekben járnak.
A Samsung mobilok játékosai Xbox Game előfizetést kapnak
A gyártó legújabb csúcskészülékeit és a MOGA kontrollert megvásárlók 3 hónapig ingyenesen játszhatnak a Xbox kínálatában elérhető több mint 100 játékkal.