A Toyota Auris 5 csillagos töréstesztet produkált

Az Euro NCAP megerősítette, hogy az új Toyota Auris értékelése a törésteszt után a megadható legjobb, 5 csillagos eredményt hozta a felnőtt utasvédelem terén.

“Mindig annak biztosítására törekszünk, hogy minden új Toyota a legmagasabb biztonsági színvonalat élvezze.” mondta Andrea Formica, A Toyota Motor Europe értékesítésért, marketingért és vevőszolgálatért felelős alelnöke.

A Toyota Auris a biztonsági berendezéseknek azt a szintjét képviseli, amely a jelenlegi standard a Toyotánál. Az Auris erős karosszéria szerkezete, amelyet annak az alapelvnek megfelelően terveztek, hogy minimális legyen az utascella benyomódása, elősegíti az elsőrendű passzív biztonságot. A Toyota Auris a térdlégzsákkal együtt akár kilenc légzsákkal is elérhető lesz, ezért így tesztelte az Euro NCAP is. Valójában a térdlégzsák és az összeomló kormányoszlop vezetett az 5 csillagos eredményhez a felnőtt utasvédelemben.

A végeredmény, hogy a Toyota Auris lehető legjobb, 5 csillagos eredményt szerezte meg. Ez méltán mutatja a kiemelkedő adottságot a jó védelmi biztonságra nemcsak a felnőtt utasok de a gyermekek és gyalogosok részére is. Mint a Toyota minden mai kulcsmodelljében, az Aurisban is alapfelszereltségként találhatóak az Isofix rögzítési pontok a szélső hátsó ülésekben. Ennél fogva a gyermekvédelmi besorolás 4 csillagot eredményezett az elérhető négyből. Emellett a gyalogosvédelmet az Euro NCAP 3 csillagosra értékelte a lehetséges négyhez képest. Az Auris maximális pontszámot ért el az oldalütközés és a póznával való ütközés során és összességében 94%-ot a frontális ütközés tesztelésekor.

„Teljességgel bizonyosak vagyunk benne, hogy az ügyfelek hálásak lesznek majd az új generációs Auris jellegzetes formatervével és a megragadó vezetési élménnyel kombinált biztonsági teljesítményéért” mondja Andrea Formica.

Az Euro NCAP részletes teszteredménye leírja a biztonsági színvonalat és a mindhárom kategóriára adott besorolást a fentiek szerint. Csakúgy, mint a Toyota Auris abszolút 5 csillagos eredményét 35 pontos utasvédelemmel (maximális pontszám 37), 37 pontos gyermekvédelemmel (maximális pontszám 48) és 21 pontos gyalogosvédelemmel (maximum 27 pont). Ezzel az eredménnyel a Toyota Auris szegmensének legbiztonságosabb járművei közé kvalifikálta magát.