Délmagyar logó

2019. 01. 22. kedd - Vince, Artúr -4°C | -1°C Még több cikk.

A polgármester megfenyegetett - állítja Végh Ibolya volt aljegyző

Megszállták Botka László emberei a vásárhelyi polgármesteri hivatalt, Márki-Zay Péter pedig semmilyen felelősséget nem vállal - mondta egy interjúban Végh Ibolya aljegyző, aki a héten távozott posztjáról. A polgármester az aljegyző minden állítását hazugságnak nevezte.
Márki-Zay Péter már az első közgyűlésen sem mondott igazat – közölte a Vásárhely24-nek adott interjújában Végh Ibolya aljegyző, aki a hét elején távozott hivatalából. Az aljegyző a portálnak adott interjúban azt mondta: az új polgármester hétfőn, a munkaidőt követően négyszemközt közölte vele, hogy nem bízik a munkájában, mert megengedhetetlen módon politizált a szombati közgyűlésen. Az aljegyző emlékeztetett: a polgármester beszédében azt mondta, csak a hivatalba lépésekor lett számára tiszta, hogy a város milyen mértékben eladósodott. Szerinte ezt eddig a vásárhelyiek sem tudták, ő hozta nyilvánosságra munkába állását követően. – Mint felelős aljegyző jeleztem neki, hogy a város költségvetése már február 7-én kikerült az internetre, azóta bárki megnézheti a város honlapján – hangsúlyozta Végh Ibolya.

Hozzátette: a polgármester először megfenyegette őt, hogy ha nem közös megegyezéssel szüntetik meg a munkaviszonyát, akkor ő bizalomvesztés címszóval azonnali hatállyal felmond neki. A másik választása az volt, hogy közös megegyezéssel megy el, ebben az esetben kap két hónap felmondási időt és négyhavi végkielégítést. Végh Ibolya végül a közös megegyezést választotta. Az aljegyző arról is beszélt, rettenetesen rossz a légkör a hivatalban. – A szocialista Botka László emberei megszállták a hivatalt, és már az „esztergomi mártír", Tétényi Éva, valamint a NAV bukott munkatársa, Horváth András is a vásárhelyi polgármesteri hivatalban van. A volt aljegyző megemlítette, hogy Márki-Zay Péter mindig diktafont hord magával, és mindent rögzít.

Márki-Zay Péter szerdai sajtótájékoztatóján az aljegyző minden állítását hazugságnak nevezte. Elmondta ugyanakkor, hogy Végh Ibolyával közös megegyezéssel bontottak szerződést. Azt is elismerte, hogy diktafon mindig van nála, de közli partnereivel: a beszélgetésről felvételt készít. Szerinte ez a korrupció kiszűrésére is jó, és a hangfelvétel feljelentés alapját is képezheti. Hazugságnak nevezte, hogy március 1-jétől 53 köztisztviselő bére csökkent, a szakértők közül pedig Horváth András ingyen dolgozik, a többiek sem hatalmas összegekért, hanem a minimálisan adható 180 ezer forintért. Közölte: Botka László emberei sem lepték el a városházát. Megjegyezte: elképzelhető, hogy a Végh-nyilatkozatnak feljelentés lesz a vége.
Migránsszámláló a városháza aulájában

Migránsszámlálót helyeztek el a vásárhelyi városháza aulájában: ez azt mutatja, hogy Soros György még egy bevándorlót sem telepített az országba, míg Orbán Viktor és kormánya 2328-at fogadott be oltalmazotti státuszban, és 19 ezer 885-öt a már nem működő letelepedési kötvénnyel – közölte Márki-Zay Péter. Hozzátette: az oltalmazottak befogadásával egyébként keresztényként egyetért. Kijelentette: arra kér minden választót, hogy fontolja meg, ha április 8-án a Fidesz–KDNP nyer az országgyűlési választáson, újra elővehetik, felújíthatják a letelepedési köténnyel kapcsolatos programot.

(Nyitókép: vásárhely24.com / Jacsovics Klaudia)

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kevesebb mint fél százalékot fordítanak a vízi közműre

A tartalékból fejlesztésre és támogatásra költöttek. Tovább olvasom