Délmagyar logó

2019. 02. 23. szombat - Alfréd -5°C | 1°C Még több cikk.

Bérleti díjjal bünteti Márki-Zay a sportklubokat? - Hegedűs szerint megfúrta a sportegyesületeket támogató határozatot

Visszavonatná a közgyűléssel a sportegyesületek helyzetét könnyítő határozatot Márki-Zay Péter vásárhelyi polgármester, azaz továbbra is fizettetné a bérleti díjat a klubokkal. A Fidesz-frakció a jobbikos Molnár Lászlónét javasolja a sporttanácsnoki tisztségre.
– Néhány hónapja Márki-Zay Péter korrupcióval vádolta meg a sportegyesületeket és azokat a vállalkozásokat, amelyek TAO-val támogatták őket – mondta a pénteki sajtótájékoztatón Hegedűs Zoltán, a Fidesz–KDNP frakcióvezetője. Hozzátette: ezzel a kommunikációval helyrehozhatatlan károkat okozott a város polgármestere.
 

– Nagy örömmel vettük azonban, hogy a napokban bejelentette, TAO-pénzeket fog gyűjteni. Meg is hívta az érintett sportegyesületeket. Az örömünk azonban nem tartott sokáig. Kiderült, hogy arról akarta meggyőzni a klubokat, hogy jobb az nekik, ha nem ingyen kapják bérbe a sportlétesítményeket, hanem fizetnek érte. Az általunk beterjesztett, az egyesületek működését támogató határozatot lényegében megfúrta. Ezen minden vásárhelyi, akár sportol, akár nem, átlát, mint egy szitán

– közölte a frakcióvezető.

Hegedűs Zoltán szerint a sportegyesületeket a polgármester a bérleti díjjal akarja büntetni. Olyan pénzt akar rajtuk behajtani, ami jelenleg nincs. A TAO-pénzek még nem állnak rendelkezésre. Ha a polgármester beváltja az ígéretét, és elkezd dolgozni a sportegyesületek érdekében, akkor majd lesz miről beszélni.

– 2011-től felügyeltem sporttanácsnokként és az alapítvány kuratóriumi elnökeként a TAO-pénzek mozgását – vette át a szót Fekete Ferenc fideszes képviselő. Miután lemondtam a tisztségeimről, többször is kértem polgármester urat, hogy jelöljön ki valakit a feladatra. A jobbikos Molnár Lászlóné minden évben nagyon kritizálta a beszámolóimat. Javaslom, hogy őt bízza meg a polgármester úr a sporttanácsnoki feladatok ellátásával. Ígérjük, a képviselői többség támogatni fogja abban, hogy legyen új sporttanácsnoka a városnak – közölte.

Fekete Ferenc arról is beszélt, ha nem törlik el a bérleti díjat, akkor az tartozásként jelenik meg a sportegyesületeknél, ami azzal jár, hogy az érintett klubokat két évre kizárják a TAO-pályázatokból.
Márki-Zay Péter, Hódmezővásárhely polgármestere hétfőre rendkívüli közgyűlést hívott össze. A 13 órakor kezdődő ülésen egy témát tűznek a napirendre, a sportlétesítmények üzemeltetéséről, fenntartásáról és használatáról szóló határozat visszavonását.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ricsi az urnafalban nyugszik, a szívekben él - elbúcsúztak a kakasszéki vonatbaleset egyik fiatal áldozatától

Ricsi az urnafalban nyugszik, a szívekben él - elbúcsúztak a kakasszéki vonatbaleset egyik fiatal áldozatától
Az október 25-i vonatbalesetben elhunyt Bogdán Richárdtól vettek búcsút pénteken a szülők,… Tovább olvasom