Délmagyar logó

2019. 03. 22. péntek - Beáta, Izolda 1°C | 17°C Még több cikk.

Elkerülőút-ügy - ezért ment el később a kérelem

A vásárhelyi városháza január 18-án nyújtotta be a forgalomba helyezési kérelmet. Hogy miért ekkor, erről megkérdeztük a városházát.
Ahogy szerdán megírtuk, a megyei kormányhivataltól kapott tájékoztatás szerint március 30-tól lehet majd használni a hódmezővásárhelyi keleti elkerülőt, amely már hetekkel ezelőtt elkészült. A városháza január 18-án nyújtotta be a forgalomba helyezési kérelmet, pedig ezt a műszaki átadás-átvételt követő első munkanapon, január 2-án is megtehette volna. Hogy miért 18-án adták be a kormányhivatalhoz a dokumentációt, erről megkérdeztük a városházát. A válasz megérkezett, amelyet szó szerint idézünk.

„A műszaki átadás-átvétel megkezdése után a műszaki ellenőr észrevételei alapján a kivitelező december utolsó napjaiban is építési munkát végzett, amelyet az átadás-átvétel lezárásáig teljesített. A forgalomba helyezéshez szükséges átadási dokumentáció része a geodéziai felmérésen alapuló tervek elkészítése, amelyet az építési munkák teljes befejezése után komplettíroztak (kiegészítés, befejezés, tökéletesítés, kikerekítés, teljessé tétel – a szerk.), amelyet nagymértékben lassított a januárban lehullott hó mennyisége. A felmérési munkák elkészülte után azonnal benyújtásra kerültek a szükséges tervek az illetékes hatósághoz az eljárás lefolytatása érdekében."

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Először indultak, máris bronzérmesek lettek az Aranyossy diákjai a rangos találkozón

Először indultak, máris bronzérmesek lettek az Aranyossy diákjai a rangos találkozón
A Magyarbánhegyesen rendezett SZÍN-TE kulturális találkozón 13 fővel képviseltették magukat. Tovább olvasom