Délmagyar logó

2019. 02. 18. hétfő - Bernadett -1°C | 12°C Még több cikk.

Márki-Zay megszegte a megállapodást, a polgármester szerint törvénytelen dolgot kér a Református Egyházközség

Míg a vásárhelyi polgármester szerint törvénytelen dolgot kér az Ótemplomi Református Egyházközség, addig Bán Csaba azt mondta lapunknak, Márki-Zay Péter állításai nem igazak.
Belátta az Ótemplomi Református Egyházközség, hogy törvénytelen a javaslatuk, amelyben az önkormányzattól azt kérték: adja használatba a Petőfi utca 6. szám alatti épületet a Szőnyi Benjámin Református Általános Iskolának – adta hírül a Vásárhely24 Márki-Zay Péternek, Vásárhely polgármesterének Facebook-videójára hivatkozva. A városvezető kijelentette: az egyházközség írásban nyilatkozott arról, egyetlen teremre sincs szüksége az ingatlanban.

– Olyan szerződést kötni az önkormányzat nem tud, amely a törvényeknek nem felel meg, és indokolatlan lenne a teljes épület átadása – mondta Márki-Zay. Azzal folytatta: az egyházközség visszalépett a Szőnyi Benjámin Református Általános Iskola elhelyezéséért zajló ügyben. Kijelentette: írásban, aláírással igazolta a fenntartó ótemplomi gyülekezet, hogy nekik nincs szükségük semmilyen teremre az új osztály indításához.
 

A városvezető szerint törvény tiltja, hogy olyan épületrészt is átengedjenek, amelyre a sulinak nincs szüksége. Viszont a közgyűlés tavaly július 30-án megszavazta a teljes ingatlan átadását. Akkor és azóta is nagy a vita az ügyben.

Megkeresésünkre Bán Csaba lelkész az egyházközség nevében elmondta: egy januári találkozás alkalmával – amelyen a polgármester nem, de Kis Andrea alpolgármester jelen volt – megállapodtak, hogy amíg a tárgyalások nem zárulnak le, egyik fél sem nyilatkozik az ügyről. – Ezt Márki-Zay Péter megszegte. Annyit elárulhatok: egyik állítása sem igaz. A presbitérium döntését ugyanis nem tehetem semmissé, akárcsak a polgármester a közgyűlési határozatot – zárta mondandóját Bán Csaba.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fideszes javaslatok a büdzséhez

A vásárhelyi közgyűlés pénteken tárgyalja, és optimális esetben elfogadja a város idei… Tovább olvasom