Délmagyar logó

2019. 07. 18. csütörtök - Frigyes 15°C | 25°C Még több cikk.

Mártélyon a Mikulás Ete népével találkozott - galéria

Mártélyon a Mikulás Ete népével találkozott - galéria
Mártély - Közös mikulásváró rendezvényt szervezett az Ete Népe Történelmi Egyesület és az Élmény Sport Pub Mártélyon.
– Közös mikulásváró rendezvényünkkel szeretnénk még jobban összekovácsolni a mártélyi közösséget – mondta Szabó Teréz Dorina, az Élmény Sport Pub üzemeltetője. Az összefogás eredményeként jött el a Mikulás. Így tudtak mintegy 40 gyermeket megajándékozni. A gyerekek mikuláscsomagot kaptak, és egy üvegből készült bögrét, amelyet az Ete népe egyesület egyik tagja és családja kézzel gravírozott. Mikulás- és rénszarvasfigura került rá díszítésként.

– Az ajándékok mellett játékokkal is készültünk a gyerekeknek – tette hozzá Sándor József Attila, az egyesület vezetője.
Mikulásváró ünnepséget rendeztek Mártélyon. Fotó: Kovács Erika (galéria)
– Lehetett arcfestést kérni, színezni. Egyesületünk hű önmagához, vagyis a X. és a XV. század közötti viseletekben jöttünk el.

A gyerekek először egy kicsit meglepődtek, amikor megláttak bennünket, de utána nagyon tetszett nekik a kaftán, dolmány, szokmány, süveg. Hoztunk népi játékokat is, például gólyalábakat, sárjárókat, ügyességi játékokat, karikás játékot. Rovásírást is tanítottunk a kicsiknek. Egyik tagtársunk rovásírásos betűkirakót is készített fából. A mai gyerekek szívesen játszanak vele. Célunk, hogy megismertessük velük a régmúlt kultúráját.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tettlegességig fajul a kocsmai vita Vásárhelyen

Tettlegességig fajul a kocsmai vita Vásárhelyen
Két helybeli férfi szólalkozott össze, majd ököllel arcon ütötték egymást. Tovább olvasom