Délmagyar logó

2019. 01. 16. szerda - Gusztáv -1°C | 8°C Még több cikk.

Önerőből építenek járdát 112 hódmezővásárhelyi háznál

Önerőből építenek járdát 112 hódmezővásárhelyi háználMegérkezett a homok, a sóder és a cement a Rudnay Gyula utca 14/b számú társasházhoz Vásárhelyen. Fotó: Imre Péter
Hódmezővásárhely - Idén 112 pályázó - köztük 2 társasház - kap a vásárhelyi önkormányzattól önerős járdaépítéshez homokot, sódert és cementet. Az év végén ellenőrzik, hogy sikerült a munka. Tegnap megkezdték az építőanyagok kiszállítását a helyszínekre.
Az idei 112 pályázó közül kettő – tavaly négy – volt tömbház, a másik a Pető Ferenc utcán található.

Elhangzott: a programra idén 10 millió forintot áldoz az önkormányzat. Ebből közel 2000 méter hosszan, 3400 négyzetméternyi járda épül vagy újul meg. Az összeg építőanyagra átszámítva 440-440 köbméter homok és sóder, valamint 1020 mázsa cement. A jelentkezők ezt kapják meg a várostól, a kivitelezés hárul rájuk.

Ebből a Rudnay utca 14/b alá, ahol 15 méter hosszan és 2 méter szélességben újul meg a járda, 4-4 köbméter homok és sóder, illetve 9 mázsa cement érkezett. – Jó, hogy felújítja a szomszéd lépcsőház ezt a szakaszt, mert babakocsival és kerekesszékkel is lehetetlen erre közlekedni. A fák gyökerei hullámossá, hepehupássá tették a járdát, amikor esik az eső, megáll a víz – mondta egy arra járó férfi.
 
 A közösség nevében Jankó György vette át a járdafelújításhoz szükséges építőanyagokat. Fotó: Imre Péter
A közösség nevében Jankó György vette át a járdafelújításhoz szükséges építőanyagokat. Fotó: Imre Péter

Az önerős járdaépítési program 2010-ben indult, és azóta több kilométernyi újult meg, épült újjá a városban. A modernizálásra van másik lehetőség: amennyiben valaki teljesen önerőből varázsolja újjá járdáját, számla ellenében 5 évig leírhatja az építményadójából az összeget – tudtuk meg.

A Rudnay utca 14/b közössége nevében Jankó György vette át az építőanyagot. Elárulta: a 14 lakóból 8-at sikerült megnyernie tervének, a járdaépítésnek. A kivitelezési költségeket várhatóan beépítik a közös költségbe.

Problémaként említette, az aszfaltot ők nem tudják feltörni, ebben és a fagyökerek eltávolításában – kertész ellenőrzi, felügyeli majd – segítséget ígért a lakóknak az önkormányzat. A járdáknak szeptember 30-áig kell elkészülniük, ezt, illetve az építőanyagok felhasználását a közterület-felügyelet ellenőrzi.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szélmalomharcot vív a játszótéri rongálókkal Hódmezővásárhely

Szélmalomharcot vív a játszótéri rongálókkal Hódmezővásárhely
Nemrégiben az Európa park játszóterének egyik játéka okozott majdnem balesetet Hódmezővásárhelyen, szerencsére akkor az anyuka lélekjelenlétének köszönhetően nem történt baj. Tovább olvasom