Délmagyar logó

2019. 04. 23. kedd - Béla Még több cikk.

Borzalmas történetek

JEGYZET - "Minden nyilvánosságra került eset után felerősödik a gyermekeket és nőket védő civilszervezetek hangja."
Minden idők legdurvább gyermekkínzására derült fény pár hónapja Szigetszentmiklóson. K. Rudolf és felesége éveken át elképzelhetetlen kegyetlenséggel kínozták 8, 9 és 10 éves gyermekeiket. A szigetszentmiklósi gyermekbántalmazás óriási indulatokat gerjesztett. A területileg illetékes kormányhivatal vizsgálatot rendelt el az ügyben, amelyben kiderült, sem a védőnő, sem a gyermekorvos, sem az óvoda, sem az iskola, sem a gyermekjóléti szolgálat nem vette észre, hogy szüleik rendszeresen kínozzák, szexuálisan bántalmazzák a három kisgyermeket. A kormányhivatali vizsgálat kiverte a biztosítékot az igazságügyi miniszternél, aki rendkívüli eljárást rendelt el. Ebben már találtak felelőst, azonnali hatállyal felmentették a családgondozót, és fegyelmit indítottak a gyermekjóléti szolgálat vezetőjével szemben. A bíróságon folyik a per K. Rudolf és felesége ügyében.

Bíróság elé kerülhet az a férfi is, aki a hétvégén hasba rúgta Szegeden a három év körüli gyermekét az utcán, miután a gyermek a lábához rúgott egy labdát. A szegedi eset kapcsán is elszabadultak az indulatok az interneten. A cikkünkhöz fűzött kommentek jelentős része nem tűri a nyomdafestéket, de még a cizelláltabban fogalmazó hozzászólóknál is érzékelhető, mennyire megviselte őket a történet.

Minden ilyen nyilvánosságra került eset után felerősödik a gyermekeket és nőket védő civilszervezetek hangja, melyek amúgy a szürke hétköznapokban is folyamatosan mondják: a családon belüli erőszak egyre súlyosbodó probléma. A gond csak az, hogy bár sokan értenek egyet a gyermekek és nők jogainak védelmezőivel, hangjuk csak pár napig rezonál a társadalomban. Aztán elfelejtődik. A következő esetig. Így megy ez már jó pár éve, és nem tudni, megoldódik-e valaha ez a kérdés. Nem vagyok optimista, mert amíg csak miniszteri ráhatásra találnak valakit, akit felelőssé tehetnek, és amíg a vak komondoros nőverő képviselőt nem utálja ki egységesen és határozottan mindenki a parlamentből, addig sajnos itt semmi sem fog változni. Tovább szörnyülködhetünk.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Életérettségi

"Már azzal is nyerünk, ha az utcán nem bámulják meg, nem röhögik ki őket." Tovább olvasom