Délmagyar logó

2019. 07. 16. kedd - Valter 13°C | 25°C Még több cikk.

Múlik

JEGYZET - "Nehézkes az ügyintézés, nem egyszerű eligazodni a tájékoztatókon."
Megsérült a mérőóra plexiüvege, csaknem egész nap otthon kellene lenni egy óracsere miatt, hét év után kap felszólító levelet a volt lakástulajdonos a szolgáltatótól – íme egy-egy hétköznapi probléma, amivel olvasóink kerestek meg bennünket. Bennünket, és nem a társaságot, amelyikkel kapcsolatban a gond felmerült. Amikor jómagam hasonló témájú, azaz valamelyik közüzemi szolgáltató működésével kapcsolatos, olvasói panaszon alapuló cikket írok, az illető társaságtól nemegyszer kapom vissza a kérdést: miért nem őket kereste meg a kedves ügyfél?

És ez tényleg egy jó kérdés, érdemes rajta elgondolkozni.

Ha az ember megkérdezi erről a pórul járt, esetleg tanácstalan kisembert, olyasféle válaszokat kap, mint például hogy nehézkes az ügyintézés, nem egyszerű eligazodni a hivatalos tájékoztatókon, és a szavak mögött olykor azt is érezni, hogy az ügyfélnek egész egyszerűen nincs bizalma az illető cég iránt – meg úgy általában, egyik iránt sincs. Emögött leginkább hosszú évtizedek keserű tapasztalatai állnak: a szolgáltatók ugyanis, ahogyan azt még az előző rendszerben megszokták, nemegyszer még mindig úgy viselkednek, mintha valamiféle hatóság lennének. Ez persze múlik, de még nem múlt el teljesen.

A másik nagyon jó kérdés, amit viszont mi, újságírók szoktunk feltenni, jobbára magunknak – mert nincs, aki válaszoljon rá –, az az, hogy mikor múlik el végleg. Higgyék el, nem fogjuk bánni: lesz mit írnunk bőven akkor is, ha olvasóink a hasonló panaszokkal egyenesen a címzetthez fordulnak, ott rögtön meghallgatják őket, sőt válaszolnak, ha kell, tanácsot adnak vagy segítenek. Még örülni is fogunk neki, hiszen ha úgy adódik, mi is ügyfelek vagyunk.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szúnyogok

"Egyértelműen alattuk vagyunk a táplálékláncban." Tovább olvasom