Délmagyar logó

2019. 05. 20. hétfő - Bernát, Felícia Még több cikk.

Majdnem elütött két gyereket a zebrán, majdnem fél évre ugrott a jogosítványa

A sofőrt - a térfigyelő rendszernek köszönhetően - az utca végén már várták a kecskeméti rendőrök, a szabálysértési hatóság még aznap eltiltotta a járművezetéstől. Működésben a Zebra terv!

A Zebra terv elnevezésű – baleset-megelőzési – országos kampány keretén belül május 14. és 17. között Bács-Kiskun megyében is kiemelt rendőri jelenlétre számíthatnak a közlekedők a gyalogos-átkelőhelyek környékén.

Erről nem minden sofőr vesz tudomást: már az akció második napján majdnem tragédia történt Kecskeméten - tudtuk meg a Police.hu-ról.

Május 15-én a Petőfi Sándor utcában 15.13-kor egy gépkocsivezető kis híján elütött két szabályosan közlekedő lányt. Az utca végén az autót már várták a rendőrök, akik előállították a sofőrt. A szabálysértési hatóság a 30.000 forintos bírságon felül 5 hónapra a járművezetéstől is eltiltotta.

Kecskeméten egyre gyakoribb jelenség, hogy a kijelölt gyalogos-átkelőhelyeken közlekedők, és a „zebrákat" megközelítő gépjárművezetők nem szabályosan hajtják végre az átkelést. A Kecskeméti Rendőrkapitányság munkatársai a balesetek visszaszorítása érdekében - a városban kiépített térfigyelő rendszernek köszönhetően - egy sajátos akciót indítottak 2019 februárjában.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Felborult autójával: mentőhelikopterrel szállítottak kórházba egy sérültet - Fotók

Felborult autójával: mentőhelikopterrel szállítottak kórházba egy sérültet - Fotók
Felborult egy személyautó szombat délután Bács-Kiskun megyében. Tovább olvasom