Délmagyar logó

2019. 07. 22. hétfő - Magdolna 21°C | 31°C Még több cikk.

Szétflexelte volna a bankjegykiadó automatát, de megzavarták a biztonsági őrök

Egyszer már próbálkozott kézi szerszámgéppel, de nem látta be, hogy ez a pénzkereseti módszer kudarcra van ítélve.

Mint arról korábban beszámolt a rendőrség honlapja, a Kecskeméti Rendőrkapitányság munkatársai nyomozást folytattak egy 35 éves férfival szemben, aki a gyanú szerint két bankjegykiadó automatát is fel akart törni a megyeszékhelyen.

Elsőként 2018. július 14-én hajnalban az egyik kecskeméti áruház falán lévő automatánál próbálkozott. A bankjegytároló alatti részen a falat próbálta kivágni egy kézi szerszámgéppel. Itt közel 25 millió forint üthette volna a markát, ha sikerrel jár.

Fotó: police.hu

Alig két héttel később, 27-én éjszaka egy helyi bevásárlóközpontba ment a férfi, ahol egy flex segítségével kísérelt meg kinyitni egy bankjegykiadó automatát, amiben – mint később kiderült – több mint 28 millió forint volt. A tettest a biztonsági őrök megzavarták, menekülés közben elfogták, és visszatartották a rendőrök érkezéséig.

A kecskeméti nyomozók őrizetbe vétele mellett gyanúsítottként hallgatták ki a férfit lopás bűntett kísérletének megalapozott gyanúja miatt. A gyanúsított jelenleg bűnügyi felügyelet alatt áll, a Vizsgálati Osztály a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte, és az iratokat a napokban átadta az ügyészségnek.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nem mindennapi rablási kísérlet: letagadta, hogy kölcsönkérte a telefont, és letolt gatyával riogatta a sértettet

Nem mindennapi rablási kísérlet: letagadta, hogy kölcsönkérte a telefont, és letolt gatyával riogatta a sértettet
A 24 éves férfi azt mondta a telefon 19 éves tulajdonosának, hogy sürgősen telefonálnia kell. A… Tovább olvasom