Délmagyar logó

2019. 06. 18. kedd - Arnold, Levente 19°C | 27°C Még több cikk.

18 embert kimenekítettek a túszejtők fogságából a bevásárlóközpontban

Ismeretlen fegyveresek túszul ejtettek tucatnyi embert hétfőn egy bevásárlóközpontban Párizs egyik északnyugati elővárosában, Villeneuve-la-Garenne-ben - jelentette a Figaro című helyi lap rendőrségi forrásokra hivatkozva.

Ismeretlen fegyveresek többeket túszul ejtettek hétfőn egy bevásárlóközpontban Párizs egyik északnyugati elővárosában, Villeneuve-la-Garenne-ben. A helyszínre vezényelt rendfenntartók később tizennyolc embert kimenekítettek - jelentette a Le Figaro című lap rendőrségi forrásokra hivatkozva.

Reggel 6 óra 30 perc körül ketten vagy hárman behatoltak a Primark áruházba, valószínűleg fegyveres rablási kísérlet céljából - közölték illetékesek.

Az üzlet egyik alkalmazottja az újság értesülései szerint reggel 7 óra körül SMS-t küldött a barátjának, amelyben azt írta, hogy két fegyveres túszul ejtette őket.

Egy név nélkül nyilatkozó rendőr később azt közölte az AFP francia hírügynökséggel, hogy "10 óra 30 perckor tizennyolc embert kimenekítettek, az egyikük rosszul lett, sebesültek azonban nincsenek". Az AP amerikai hírszolgálat forrásai szerint a túszejtés még nem ért véget, többen továbbra is az épületben vannak.

  Nevük elhallgatását kérő rendőrségi tisztségviselők korábban megerősítették, hogy tíz embert eltűntként tartanak számon, azt azonban nem lehet tudni biztosan, hogy túszul ejtették-e őket vagy esetleg elbújtak valahol a bűnözők elől.

Sajtóértesülések szerint a helyszínre vezényelték a francia rendőrség terrorelhárító részlegének (RAID) különleges egységét. A rendőrök körbevették az épületet, a környéket pedig lezárták.

A francia média szerint egyelőre semmi jele nincs annak, hogy terrortámadás történt volna.

A fővárosban a Charlie Hebdo című szatirikus hetilap párizsi szerkesztősége elleni, tizenkét halálos áldozatot szedő januári támadás óta a legmagasabb terrorkészültségi fokozat van érvényben.

Korábban írtuk:

Reggel 6 óra 30 perc körül ketten vagy hárman behatoltak a Primark áruházba, valószínűleg fegyveres rablási kísérlet céljából - közölték illetékesek.

Nevük elhallgatását kérő rendőrségi tisztségviselők megerősítették, hogy tíz embert eltűntként tartanak számon, azt azonban egyelőre nem tudni biztosan, hogy túszul ejtették-e őket.

Sajtóértesülések szerint a helyszínre vezényelték a francia rendőrség terrorelhárító részlegének (RAID) különleges egységét.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fokozott biztonsági intézkedéseket vezettek be Munkácson

A kárpátaljai városban megerősítették a kulcsfontosságú létesítmények őrzését, lemondták a tömegrendezvényeket. Tovább olvasom