Délmagyar logó

2019. 07. 19. péntek - Emília 17°C | 27°C Még több cikk.

Tojást vágtak Scott Morrison ausztrál miniszterelnök fejéhez

Morrison az Új-Dél-Wales államban lévő Alburyben tartott kampánybeszédet, s ekkor vágta a fejéhez a tojást a 25 éves nő, akit a biztonsági emberek azonnal lefogtak, és kituszkoltak a teremből.
Tojást vágott Scott Morrison ausztrál miniszterelnök fejéhez a politikus kampánygyűlésén kedden egy fiatal nő, akit ezért a rendőrség a helyszínen őrizetbe vett.

Morrison az Új-Dél-Wales államban lévő Alburyben tartott kampánybeszédet, s ekkor vágta a fejéhez a tojást a 25 éves nő, akit a biztonsági emberek azonnal lefogtak, és kituszkoltak a teremből.
    
A rendőrség később bejelentette, hogy a miniszterelnök támadóját őrizetbe vették.
    
Az incidens során egy közelben álló idősebb nő elesett, őt Morrison segítette talpra. A miniszterelnök később mikroblog-bejegyzésében hangot adott ama véleményének, miszerint a támadója egy agresszív állatvédő csoport tagja, és a csoport már többször megtámadott olyan gazdaságokat, ahol a gyanú szerint kegyetlenkedtek az állatokkal.
    
"Én csak az idős hölgyért aggódtam" - jelentette ki Morrison, "idiótának" nevezve a támadó fiatal nőt és társait, akik rendszeresen háborgatják egyes gazdák birtokait és otthonait. Leszögezte, hogy a hatóságok szigorúan fel fognak lépni az ilyen "banditizmussal" szemben akkor is, ha azt "harcias szakszervezeti aktivisták" követik el, akik akadályozzák munkájukban a kisvállalkozókat és a dolgozóikat.
    
Az idősebb asszony később azt mondta, egy operatőr lökte fel, és nagyon hálás a miniszterelnöknek a segítségért.
    
Bill Shorten, a balközép ellenzék vezetője az esetet szégyenletesnek nevezte. Hangsúlyozta, hogy Ausztráliában a választások erőszakmentesek. "Az embereknek joguk van békés eszközökkel tüntetni, de bármi, aminél csak felmerül az erőszakosság gyanúja, elfogadhatatlan" - tette hozzá.
    
Sally McManus, az Ausztrál Szakszervezetek Tanácsának a vezetője bírálta Morrisont, amiért kapcsolatba hozta a tojást dobáló nőt a szakszervezetekkel.
    
Ausztráliában május 18-án tartanak általános választásokat.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Erős földrengés rázta meg Pápua Új-Guineát

A rengés helyi idő szerint kedd reggel 7.20 órakor történt, és 7,2-es erősségű volt. Tovább olvasom