Délmagyar logó

2019. 07. 22. hétfő - Magdolna 21°C | 31°C Még több cikk.

Trump telefonált a katari emírnek

Donald Trump amerikai elnök szerdán telefonon egyeztetett Tamím bin Hamad ász-Száni katari uralkodóval.
A telefonhívást az amerikai elnök kezdeményezte, s mint a Fehér Ház közleményben jelezte: Donald Trump felajánlotta segítségét Tamím emírnek a Katar körül kialakult válság enyhítéséhez. 

A közlemény szerint Trump "megismételte, hogy egy egységes Öböl-menti Együttműködési Tanács és egy erős partnerkapcsolat az Egyesült Államok és az Öböl-menti Együttműködési Tanács között alapvető fontosságú a terrorizmus legyőzéséhez és a térség stabilitásának előmozdításához". 

Donald Trump hangsúlyozta a katari emírnek, hogy Washington kész valamennyi érintett fél között közvetíteni a nézetkülönbségek elsimítása érdekében, ha szükséges, akár a Fehér Házban megtartott találkozó keretei között is. 

Elemzők felhívják a figyelmet, hogy az elnök álláspontja híven tükrözte Rex Tillerson külügyminiszternek a héten többször is hangoztatott állásfoglalását, miszerint az Egyesült Államok elkötelezett amellett, hogy segítsen az Öböl-menti Együttműködési Tanácsnak az egység kikovácsolásában. 

Trump elnök kedden - szintén telefonon - Szalmán bin Abdel-Azíz szaúdi királlyal tárgyalt. A vahhábita királyság uralkodójának szintén az Öböl-menti országok egységének fontosságát hangsúlyozta, leszögezve, hogy ennek "sorsdöntő szerepe van" a terrorizmus legyőzésében és a térség stabilitásának garantálásában.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A helyzet egyre fokozódik: Észak-Korea képes hamuvá változtatni a Japán-szigeteket

Észak-Korea figyelmeztette Tokiót, hogy ne hívja ki maga ellen a sorsot, mert válsághelyzet esetén Észak-Korea képes hamuvá változtatni a Japán-szigeteket. Tovább olvasom