Hallgassa élőben!

Megújult a londoni Victoria and Albert Museum Raffaellónak szentelt terme

Bemutatta megújult Raffaello-termét a hamarosan újranyitó londoni Viktória és Albert Múzeum, amely a reneszánsz mester halálának 500. évfordulója alkalmából formálta át a híres Raffaello-kartonoknak otthont adó galériát.

Az intézmény szerint az akusztikai panelek, a LED-világítás és a rendelésre gyártott bútorok mind azt a célt szolgálják, hogy a Raphael Courtben kiállított műveket teljes pompájukban láthassák a látogatók.

Az 1520-ban, 37 évesen meghalt Raffaellót X. Leó pápa bízta meg 1515-ben a Sixtus-kápolnába szánt falikárpitok terveinek elkészítésével. A hét életnagyságú vázlatot a reneszánsz legnagyobb kincsei közé sorolják. A kárpitok Szent Péter és Szent Pál életét mutatják be.

A látogatók egy QR-kód segítségével részletes digitális magyarázatot kaphatnak a művekről. A kartonok II. Erzsébet angol királynő gyűjteményébe (Royal Collection) tartoznak és 1865 óta vendégeskednek a londoni múzeumban.

Az intézmény május 19-én nyitja meg ismét a kapuit. A belépés ugyan ingyenes, de a látogatóknak időpontra kell jegyet foglalniuk.

Hozzászólások

Múzeumok Éjszakája tárlatvezetésekkel
Az éjszaka, amikor minden ÚJRA életre kel… mottóval rendezik meg országszerte a Múzeumok Éjszakáját, amelyhez a a vásárhelyi muzeális intézmények is csatlakoztak.
Magyar Régizenei Központ alakul Haydneum néven
Az intézmény a magyar vonatkozású barokk, bécsi klasszikus és kora romantikus repertoár népszerűsítését tűzte ki célul.
Három átkelőhely nyit újra a magyar-szerb, egy a magyar-román határon
Négy helyen is könnyebb lesz átkelni a szomszédos országokba.
Tálibok elfoglalták a legfontosabb átkelőhelyet Tádzsikisztán felé
A radikális iszlamista tálibok elfoglalták Afganisztán legfontosabb határátkelőhelyét Tádzsikisztánba.
Ballagás a csanádpalotai lakásotthonban
A ballagás minden családban nagy esemény, pláne ha egyszerre több gyerek búcsúzik az iskolaévektől. A hétvégén megnéztük, hogy néz ez ki egy lakásotthonban, ahol gyermekvédelmi gondoskodásba vett fiatalok élnek.
Brutális baleset: hárman megsérültek az 55-ös úton - Fotók
Mélykút közelében történt a szerencsétlenség.