Délmagyar logó

2018. 12. 17. hétfő - Lázár, Olimpia -10°C | 1°C Még több cikk.

Áprilisig vizsgálják a makói vízműügyet - Most a Legfőbb Ügyészség hosszabbította meg a nyomozás határidejét

Makó - Szenteste után most 2018. április 24-éig vizsgálhatják a Makó-térségi Víziközmű Kft. ügyét a rendőrnyomozók, az önkormányzat 2015-ben tett feljelentése alapján. Az újabb határidőt ezúttal a Legfőbb Ügyészség tűzte ki.
„A kérdésben érintett ügyben tájékoztatom, hogy a Legfőbb Ügyészség a nyomozás határidejét 2018. április 24. napjáig hosszabbította meg" – válaszolta kérdésünkre Szanka Ferenc csoportvezető ügyész, szóvivő. A vizsgálat 2015-ben kezdődött. A makói önkormányzat ismeretlen tettes ellen, különösen nagy vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés gyanújával tett feljelentést. A városvezetés álláspontja szerint a Makó-térségi Víziközmű Kft.-nél korábban túl sok prémiumot kaptak a dolgozók, és a cég bizonyos feladatainak ellátását külső vállalkozásoknak szervezte ki. A kft. korábbi ügyvezetője, Medgyesi Pál kitartott amellett, hogy a prémium méltányos volt a szakmában megszokott jutalmakhoz viszonyítva, a kiszervezésekkel pedig észszerű döntéseket hoztak.

A nyomozást a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság kezdte. A vizsgálatnak megszabott határidő többször is lejárt, és azt mindig meghosszabbította az ügyészség. 2017 januárjában a megyei főkapitányság azt kérte az Országos Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Főigazgatóságától, jelöljön ki más nyomozó hatóságot az ügy további vizsgálatára. Az ORFK döntése alapján a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság dolgozott tovább az ügyön. A szomszéd megye nyomozói sem találhattak törvénytelenséget, mert augusztusban a Szegedi Járási és Nyomozó Ügyészség úgy határozott, hogy bűncselekmény hiányában megszünteti a vizsgálatot. A kft. felszámolója azonban e határozat ellen panasszal élt. Ennek a Csongrád Megyei Főügyészség helyt adott, és elrendelte: a munkát folytatni kell. Az új határidő december 24. volt. A mostani, áprilisig tartó hosszabbítás sorrendben már a tizedik. Április 24-e történetesen Medgyesi Pál születésnapja.

– Kipukkadni látszik ez a lufi, hamisnak tűnnek a felhozott vádak, véleményem szerint ezért nyújtják az ügyet. Sajnálom azokat, akiket ártatlanul pellengérre állítottak, együttérzek velük – reagált kérdésünkre Török Miklós, a DK makói önkormányzati képviselője.

„Továbbra is bízunk a nyomozó hatóság munkájában, várjuk az eredményt. Reméljük, fény derül arra, hogy a makóiak adóforintjait felelőtlenül és nem a makóiak érdekeit szolgálva költötték el" – válaszolta lapunk érdeklődésére az ügy állásával kapcsolatban Makó önkormányzata.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Makói újévi koncert fényshow-val

Makói újévi koncert fényshow-val
Péter Szabó Szilvia akusztikus koncerttel forrósította fel az est hangulatát. Fotó: Szabó Imre Tovább olvasom