Délmagyar logó

2019. 07. 17. szerda - Endre, Elek 16°C | 25°C Még több cikk.

Három éve balesetveszélyes a rotunda, de végre felújítják a makói gimnáziumot

Megkezdődött a makói József Attila Gimnázium épületének felújítása, amelynek részeként a homlokzatot is rendbe hozzák - tájékoztatta lapunkat a hódmezővásárhelyi tankerület. Ez azért is jó hír, mert azt jelent, hogy végre megszüntetik a hátsó kapunál lévő rotunda balesetveszélyes hibáját - három év után.
Mint akkoriban megírtuk, Marosvári Attila független képviselő hívta fel az egyik testületi ülésen a figyelmet arra, hogy a rotundáról két helyen lepotyogtak a párkányzat díszítőelemei. A középiskola hátsó bejáratánál emiatt sokáig kordonok figyelmeztették a kerékpárral közlekedő diákokat a balesetveszélyre.

Emlékezetes: az ülésen Balázs József tankerület-vezető intézkedést ígért, aztán később, költséghatékonysági szempontok miatt egy az azóta nyertes, 150 milliós pályázatba került bele – más fejlesztésekkel, bővítésekkel együtt – a födémhiba megszüntetése és a rotunda felújítása. Ebből azonban – nem a tankerület hibájából – tavaly nem lett semmi, mert bár annak rendje és módja szerint kiírták a munkára a közbeszerzési eljárást, ez azonban eredménytelenül zárult. Most azért indulhat meg a munka, mert idén megint meghirdették a beruházást, és ezúttal volt rá jelentkező.
A gimnázium épületén, kívülről egyelőre még nem látszanak a munka nyomai. Fotó: Szabó Imre
A gimnázium épületén, kívülről egyelőre még nem látszanak a munka nyomai. Fotó: Szabó Imre
A Hódmezővásárhelyi Tankerületi Központ közleményében azt írta,
 

a 150 milliós, uniós forrásból finanszírozott beruházás június közepén kezdődött. Ennek köszönhetően az iskola külső-belső megjelenésben és műszaki felszereltségben is fejlődni fog – ígérik. Megújul a gimnázium homlokzata, új, hőszigetelt ablakokat építenek be, a padlástérben pedig sportszobát alakítanak ki, ahová 16 új sporteszközt is beszereznek. Az iskola udvarán sportudvart létesítenek, ráadásként bútorokat, taneszközöket és informatikai eszközöket is vásárolnak, amelyek segítséget nyújtanak a magas színvonalú oktatás biztosításához.

A munkálatok az intézményvezetéssel előre egyeztetett módon, előreláthatóan októberéig tartanak. A felújítás időszaka alatt az oktatás zavartalanságára kiemelt figyelmet fordít az intézmény és a Hódmezővásárhelyi Tankerületi Központ.


 

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Régi műszaki cikkeket gyűjtöttek Makón

A megye minden városába szerveznek akciót. Tovább olvasom