Délmagyar logó

2019. 02. 21. csütörtök - Eleonóra 0°C | 12°C Még több cikk.

Megépült Makón a Közhivatalok Háza

Makó - Tipikus Makovecz-épület lett a Közhivatalok Háza Makón. A 6 éve bezárt, 3 szintes diákotthon átalakított, felújított épületének legfelső emeletén bérelhető irodák vannak, az alsó két szintet a földhivatalnak és az ÁNTSZ-nek szánják.
A munkásmozgalmi veterán, Mező Imre nevét viselte a 60-as évekbeli megépülése után a József Attila Gimnázium egykori diákotthona a Hollóssy Kornélia utcában, amely a Pulitzer-kollégium avatásakor, 6 esztendeje ürült ki. A 3 szintes, lapos tetős épületbe álmodta meg a makói önkormányzat a Közhivatalok Házát, amelyben el lehet helyezni a szállodának kijelölt régi városházán működő földhivatalt, illetve az akkori tisztiorvosi szolgálat városi intézetét.

Az átalakításhoz, felújításhoz pályázati támogatást nyert a város az Új Magyarország Fejlesztési Terv Dél-alföldi Regionális Operatív Programjából. A Bodrogi Bau Kft. bruttó 242 millió forintért vállalta el a munkát. Tavaly áprilisban látott hozzá – most már teljes pompájában áll az új, 1284 négyzetméteres, Makovecz-stílusjegyeket magán viselő épület. Ez utóbbi nem véletlen: a Kossuth-díjas építész irodája, a Makona tervezte.

A Közhivatalok Háza kész, de még senki nem költözött be. Fotó: Szabó Imre
A Közhivatalok Háza kész, de még senki nem költözött be.
Fotó: Szabó Imre

A két említett hivatalt a földszinten és az első emeleten helyezik majd el. Hogy mikor lesz a költözködés, azt egyelőre sem a földhivatalban, sem a népegészségügyi szakigazgatási szervnél (korábban ÁNTSZ) nem tudják – a harmadik szintet ugyanakkor már meghirdette bérbeadásra az önkormányzat. Összesen 9 helyiséget, 8 irodát és 1 tárgyalót kínálnak 2 évre.

Az épület háta mögé, ahol korábban a sátorcsarnok volt, parkolót építettek. Nagyjából már ez is készen van. Itt több száz hely lesz. Az elképzelések szerint azok a turistabuszok várakozhatnának majd itt, amelyek az új fürdőbe hoznak vendégeket. Ők természetesen a fürdő bejáratánál szállnak majd ki és be, de a buszok közben parkolhatnak a kissé távolabb lévő Hollóssy Kornélia utcában is.

Olvasóink írták

 • 6. 3évesférfi 2011. november 03. 09:49
  „sztuncike: Vegyél szemüveget. Esetleg nézd meg közelről.”
 • 5. sztuncike 2011. november 02. 19:33
  „Ez nem zsinagóga?! Én a kép alapján annak látom.......”
 • 4. viro 2011. október 29. 00:35
  „Ez legalább szép lett!Csak a falak álltak amikor elkezdték a felújitást.”
 • 3. törppicur 2011. október 28. 17:46
  „Szerintem meg csak részben maradt a régi épület, részben pedig építettek hozzá, vagy alakítottak rajta. Egyszer voltam arra amíg építették, így emlékszem.”
 • 2. Egyolvasó 2011. október 28. 05:48
  „ez az épület ugyan úgy áll mint régen, csak kapott szigetelést és ki lett csinosítva a külseje.
  Nem új építésű.”
 • 1. papika56 2011. október 27. 14:46
  „De szép épület !!! Izléses, nem csicsás !”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Várhatóan januárban nyit az új fürdő

Makó - 17 kórházra nem számít a kormány a továbbiakban, az egyik a makói. Ez még nem döntés, csak… Tovább olvasom