Délmagyar logó

2019. 02. 18. hétfő - Bernadett -1°C | 12°C Még több cikk.

Nyári zenés programok Makón, sztárvendégekkel

Bár a városi költségvetés összeállítása előtt szóbeszéd járta Makón: a gazdasági megszorítás eléri az évek óta sikerrel megszervezett operettfesztivált és a Makói Muzsikát is, a testület mégis egyöntetűen bizalmat – és összesen közel 14 millió forintos támogatást szavazott meg a rendezvényeknek.
Bár a városi költségvetés összeállítása előtt szóbeszéd járta Makón: a gazdasági megszorítás eléri az évek óta sikerrel megszervezett operettfesztivált és a Makói Muzsikát is, a testület mégis egyöntetűen bizalmat – és összesen közel 14 millió forintos támogatást szavazott meg a rendezvényeknek. A nyári zenés programok sztárvendége Tokody Ilona és a Benkó Dixieland Band lesz.

Bálint Márta, a közművelődési kht. ügyvezetője elmondta: a műsorok látogatottsága, népszerűsége meggyőzte a képviselőket, akik elfogadták a társaság idei terveit. Ebben az évben kevesebb pénzből gazdálkodhattak a szervezők, mint tavaly. Bálint elmondta: a lapunk által is támogatott július végi, augusztus eleji Makói Muzsikát 2 millióval kevesebből, 7,9 millió forintból rendezik meg. Ez azonban nem fog meglátszani a színvonalon, csupán az eddig megszokott néggyel szemben három előadást láthatnak a makóiak és az ide látogatók: a Benkó
Dixieland ötvenéves jubileumi koncertjét, a Tokody Ilona és Cseh Antal nevével fémjelzett operaestet és a Molnár László rendezésében bemutatandó, Jekyll & Hyde című musicalt.

Potyautasok és Lili bárónő

A színpadot már június első napjaitól építik a Hagymaház udvarán. Az operettfesztiválon láthatják majd júniusban a Potyautasokat, a Cirkuszhercegnőt, valamint a Lili bárónőt. A július 29-étől augusztus 5-éig tartó Makói Muzsika végével pedig el is bontják a lelátót. A szervezők ígérik: a jelzett rendezvényeken kívül semmilyen más színpadi program nem fogja zavarni a környék lakóit.

– Különleges sikerként értékeljük, hogy Tokody Ilona személyében igazi világsztár lép a Hagymaház szabadtéri színpadára, de hisszük, hogy sokan jönnek majd el az operaestre a makói származású Cseh Antal személye és hangja miatt is. A komolyabb műfaj népszerűsítését szolgálja, hogy a három program közül ezért kell a legkevesebbet, kétszáz forintot fizetniük a nézőknek. De a musicalre szóló belépő is csak 450 forintba kerül. A Délvilág előfizetői idén is kedvezményesen, a meghirdetett jegyáraknál száz forinttal olcsóbban vehetnek belépőt a produkciókra – foglalta össze az igazgatónő.

A korábbi években megszokottakkal szemben idén szintén jelképes összeg, kétszáz forint ellenében kaphat jegyet bárki a sorban hatodik júniusi operettfesztiválra. A tavaly készített közönségfelmérések eredménye segített a döntésben, kiderült ugyanis: a nézők véleménye szerint is a jegyvásárló jobban megbecsüli a koncertet, mint aki ingyen megy be. Ez egyben nagy segítséget jelent a rendezvény gazdálkodásáért felelősöknek is, hiszen 2002 óta változatlan összegből, hatmillió forintból kell megvalósítani a három estből álló produkciósorozatot.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tolvajok járják a makói tanyavilágot

Egyre gyakoribban járnak tolvajok a makói tanyavilágban. Legutóbb 700 liter dízelolajat loptak… Tovább olvasom