Délmagyar logó

2018. 12. 12. szerda - Gabriella 0°C | 5°C Még több cikk.

Nyitnak a jégpályák

Makó - Elkezdték építeni a makói Deák Ferenc utcában azt a műjégpályát, amelyet az önkormányzat bérel egy szlovák cégtől. Ha az idő is engedi, vasárnap délelőtt már ki is próbálhatják a csúszkálni vágyók a jeget.
Több testületi ülésen is vitát váltott ki a leendő makói műjégpálya, ugyanis az ellenzék soknak tartotta azt a 17 millió forintot, amennyiért bérelné, illetve üzemeltetné a város a Szlovákiából érkező mobil létesítményt. Végül is a képviselők megszavazták, így el is kezdődhetett az építés a Deák Ferenc utcai parkolóban.

– A pálya 30 méter hosszú és 15 méter széles. A támfalak már állnak, a hűtőcsöveket is lefektették – tudtuk meg Nagy Nándortól, a pályát üzemeltető Kommunális és Közbeszerzési Nonprofit Kft. ügyvezetőjétől. Egy melegedősátrat is felállítanak: a 12 méter hosszú és 6 méter széles ponyva alatt kap helyet a büfé, a kölcsönző és a jegypénztár, valamint itt vehetik fel a csúszkálni szándékozók a korcsolyájukat.

Az előzetes tervek szerint vasárnap délelőtt nyitnák meg a pályát. Ehhez azonban az kell, hogy az időjárás megfelelő legyen. A szakemberek plusz 15 Celsius-fokig tudják biztosítani a megfelelő jégminőséget. Mivel a pálya nyitott, a sok eső is árt a műjégnek. A létesítmény naponta 12 órán át üzemel, a pontos nyitva tartásról még nem döntöttek. Délelőttönként a makói óvodások, általános és középiskolások ingyen vehetik majd igénybe, testnevelésóra keretében.

Négy hónapon keresztül, vagyis február végéig használható a pálya, márciusban elbontják. Ha beválik a létesítmény, még arról is szó lehet, hogy a város a későbbiekben vásárol egyet, így nem kell bérelnie.

Betörtek a jégpályára – tegnap zárva maradt

A páncélszekrényt, a büfében talált pénzt és némi édességet vittek el a betörők a műjégpálya csarnokából hétfőn, a hajnali órákban. A biztonsági zárral ellátott főbejárati ajtót kiszakították, a pénztár ajtaját feltörték, és elvitték belőle a 100–150 kilós páncélszekrényt, amelyben 100 ezer forint körüli váltópénz volt – a széfet autóval szállították el. A bevételt vasárnap este elvitték a csarnokból a biztonsági őrök, ezért nem találtak nagyobb összeget a betörők. A büféből a kassza tartalma tűnt el és az édesség – a bort szétlocsolták a földön. Az épületben nincs biztonsági őr éjszakánként. A jégpálya ma újra kinyit.

Szentesen is korizhatnak

November 15-én, vasárnap délután 4-kor nyílik meg az a jégcsarnok, amelyet a Szentes-Frigó Kft. épített saját erőből, 110 millió forint ráfordítással az Attila úti telephelyén. A 20-szor 30 méteres jégfelületet egy 7 méter magas, könnyűfém-szerkezetes, fedett, oldalról ponyvával borított csarnok rejti. A pálya 20 fok alatt, azaz várhatóan jövő márciusig várja a korcsolyázni vágyókat, és a tervek szerint a jövőben szeptembertől márciusig fogadná a korcsolyázókat. Szentes 50 kilométeres körzetében nincs hasonló létesítmény. A sportolni vágyók kényelmét a szomszédban felhúzott kiszolgáló egység és egy harminchelyes parkoló is biztosítja. A képviselő-testület döntése szerint délelőtt és kora délután a szentesi és környékbeli önkormányzati iskolákba járó diákok használhatják a létesítményt, amely a nap többi részében bárki által látogatható.

Olvasóink írták

 • 13. sovány 2009. november 22. 12:30
  „Ungarn ugy néz ki meglesz!:) Éjjel nappal azon vagyunk! Nagy Nándi mindent megtesz és a kivitelező! Na meg mi örök akik locsoljuk éjjel nappal!:D:D Mostmár az idő is kezd jo lenni a pályának!”
 • 12. citrom01 2009. november 17. 22:17
  „Nagyon tetszett a kori pálya!!!!”
 • 11. Ungarn 2009. november 17. 18:25
  „Én örülök hogy lesz Makón jégpálya.Nem kell itt egyből politikát csinálni mindenből,egyszerű a képlet ma is 20 fok meleg volt.Persze hogy nincs jég,talán ha fedett épület lenne akkor volna.Szorítok hogy hétvégére meglegyen és elsők között fogom kipróbálni!”
 • 10. sovány 2009. november 17. 09:07
  „MErt 10 fok alatt lehet csak jegt csinálni! Meg ugye Buzás apánk kapkodni akart!”
 • 9. kover 2009. november 16. 20:40
  „csak egy baj NEM készült él időben mint már ma láttam”
 • 8. sovány 2009. november 15. 11:26
  „De úr isten ha nagyobb lenne akkor meg az lenne a baj hogy mért ilyen nagy! Itt mindig muszáj valamibe belekőtní ? :S De majd milyen jó lesz ha a gyerekeitek örülnek ha csúszkálhatnak! Ennyit erről! Nektek semmi nem jó!”
 • 7. Pupets 2009. november 14. 07:10
  „Nevetséges az egész!Ebből a pénzből sok más, fontosabb dolgot is lehetett volna.Bevétel lesz,de tuti nem éri el a ráköltöttet.”
 • 6. Silvy97 2009. november 13. 19:43
  „Valyon mennyi a belépő?”
 • 5. napiszar 2009. november 13. 18:17
  „zolcsi44 biztos igazad van ,nem vitatkozok veled de szerintem az árához képest kicsi,nem csak az én véleményem!”
 • 4. zolcsi44 2009. november 13. 16:07
  „Én ugyan még menni sem tudok a jégen, de napiszar szerint ez kicsi pálya . szerintem örüljünk, hogy afiatalok talán itt jobban érzik magukat mint akármmelyik csehoba.
  Vagy nem??? napiszar.”
 • 3. Black&Red 2009. november 10. 21:20
  „Ó napiszar, igazad van:)”
 • 2. napiszar 2009. november 10. 18:23
  „Black&Red kis város kis pálya,nagy költségvetéssel:) ja Tescóban akciósak a korik!!!!”
 • 1. Black&Red 2009. november 10. 18:03
  „Épp arra jártam ma és láttam, hogy épül a műjégpálya, de nem lesz az egy kicsit kicsi ennyi pénzért??”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Sólyom László a főrabbi emléktáblájánál tiszteleg

Sólyom László köztársasági elnök is lerója tiszteletét Kecskeméti Ármin új emléktáblájánál szerdán 11.15-kor Makón. Tovább olvasom