Délmagyar logó

2019. 02. 18. hétfő - Bernadett -1°C | 13°C Még több cikk.

Operettfesztivál: Makón bíznak a jobb időjárásban

Makó - Szombaton elmosta az eső a Sybill harmadik felvonását a Makói Operettfesztiválon. A szervezők nagyon bíznak abban, hogy a szerdai és szombati szabadtéri előadásnál kegyesebb lesz az időjárás.
Makón nagyon bíznak abban az operettfesztivál szervezői, hogy a szerdai Imádok férjhez menni, valamint a szombati Bob herceg című operettet nem mossa el az eső, úgy, mint a szombaton színre vitt Sybill című operett harmadik felvonását.

– Mind a Hagymaház munkatársai, mind a két előadás társulata úgy készül, hogy szerdán, illetve szombaton bemutató lesz – mondta Bálint Márta, a Makói Kulturális és Közművelődési Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója.

Folyamatosan nyomon követik az időjárási előrejelzéseket. A hétre borongós, esős időt jósolnak a meteorológusok, ezért arra kérik a közönséget, hogy kispárnát, plédet és pulóvert is hozzon magával, de az esőkabátot se felejtse otthon. Bálint Márta úgy véli, egyáltalán nem szégyen, ha a szabadtéri előadások alatt valaki meleg pokrócba csavarva ül a nézőtéren.

A hatalmas hangfalakat vízhatlan fóliákkal takarták le. Fotó: Kormos Tamás
A hatalmas hangfalakat vízhatlan fóliákkal takarták le.
Fotó: Kormos Tamás

A színpad jelenleg üres, a Sybill díszleteit elbontották, de hamarosan az Imádok férjhez menni című darab kellékei kerülnek a színpadra. A nézőtér műanyag székeinek egy részét megdöntötték, hogy ne álljon meg rajtuk a víz. A fénytechnikát védő ponyvát leengedték, hogy ne kapjon alá a szél. A nagyobb hangfalakat pedig fekete, vízálló fóliákkal takarták le.

A szabadtéri előadásokra vonatkozó szabályok szerint amennyiben az előadás időjárási vagy más vis maior ok miatt a meghirdetés napján elmarad, illetve a második felvonás megkezdése előtt félbeszakad, akkor úgynevezett esőnapot rendelnek el. A szerdai előadás esőnapja csütörtök, a szombati Bob hercegé pedig vasárnap. Egyébként erre a napra az időjósok már napsütést és 30 fokos hőséget ígérnek.

40 percet várt a társulat

A szombat esti Sybill című operett előadásán éppen akkor nyíltak meg az ég csatornái, amikor a nagyhercegnőt alakító Hűvösvölgyi Ildikó színre lépett. A közönség egy része száraz helyet keresett magának, másik része hazaindult. A társulat tagjai azonban beöltözve közel 40 percet vártak a színpadon, hogy elálljon az eső. Mivel kitartóan esett, nem folytatták a darabot.

Olvasóink írták

 • 3. dia25 2009. július 04. 10:14
  „Tudomásom szerint az előadások előtt másfél hónappal elkezdték árulni a jegyeket a Hagymaházban.Úgy gondolom, hogy volt elég idő a makóiaknak jegyet vásárolni.Ha az előadás előtt pár nappal jut eszébe valakinek,hogy jegyet akar venni,az így járt.”
 • 2. exchange 2009. június 25. 16:12
  „zolcsi44: teljesen igazad van, télleg jó lenne hogy a makói rendezvényre elsősorban makóiak kapnának jegyet utána meg jöhetne a vidékiek számára a jegy osztás.”
 • 1. zolcsi44 2009. június 24. 18:41
  „Ez a fesztivál jo! Illetve jobb lehetne. Nagyon sok a nem makoi. Szegedről jöttek ismerőseim kb 8o fő nyugdijas, nem baj????? de igen én és több MAKOI társam nem kaptunk jegyet. Felhivtak telefonon, hogy nem tudnánk-e elmenni öten, mert nem értek rá. Nem lehetne-e előb a makoiakat kiszolgálni.
  Egyébként én nem érdeklődöm-e müfaj iránt.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Elmosta az eső a fesztiválnyitányt

Makó - Eső miatt félbeszakadt a Sybill szombat este a Makói Operettfesztiválon. A nyitó előadás… Tovább olvasom