Délmagyar logó

2019. 01. 22. kedd - Vince, Artúr -4°C | 0°C Még több cikk.

Bélteki Pál megkapta A nemzet tehetségeiért díjat

Csongrád megyéből a testnevelők közül egyedül Bélteki Pál, az SZTE Sportközpont pedagógusa kapta meg a Nemzeti Tehetség Program Bonis Bona – A nemzet tehetségeiért díját. A 60 éves pedagógus hétvégén a budapesti Nemzeti Színházban vehette át elismerését.
– Azt tudtam, hogy jelöltek, de hogy meg is kaptam a díjat, az igazán meglepett – mondta tegnap lapunknak Bélteki Pál, az ismert és elismert szegedi tornaedző. A 60 éves szakember a hétvégén Budapesten, a Nemzeti Színház épületében az Emberi Erőforrások Minisztériuma Nemzeti Tehetség Programjának Bonis Bona – A nemzet tehetségeiért díját vehette át. A versenyfelkészítők, a tehetséggondozók és a tehetségsegítők kategóriájában Csongrád megyéből több tanár is megkapta az elismerést, a testnevelők közül azonban csak Bélteki Pált díjazták a versenyfelkészítők között. A Magyar Tehetségsegítő Szervezetek Szövetségének honlapja, a tehetseghidak.hu szerint a három kategóriában összesen 437 pedagógust díjaztak, a testnevelők között összesen húszan kaptak elismerést. A Magyarországon dolgozó tanárok mellett a díjazottak között felvidéki és erdélyi szakemberek is voltak.

Bélteki Pál (balra) felismeri a tehetségeket. Fotó: Frank Yvette
Bélteki Pál (balra) felismeri a tehetségeket.
Fotó: Frank Yvette

– Egy szülő nevezett be a pályázatra az Arany János Általános Iskolából, az adataim mellé az utóbbi néhány évben a tanítványaim által elért eredményeket kellett csatolni. Az SZTE Sportközpontban végzett feladataim mellett az Aranyban folyó munkát is értékelték. Büszke vagyok erre a díjra, ez egy komoly megerősítés arról, hogy megéri dolgozni a gyerekekkel, a gyerekekért – fogalmazott a testnevelő, aki az elismerő oklevél mellett pénzjutalomban is részesült.

Az élet persze nem áll meg, az Arany János Általános Iskola fiatal tornászai a tanévkezdéssel párhuzamosan folyamatosan készülnek az ősszel rájuk váró versenyekre.

– Szeptember végén beindul a nagyüzem, szinte hetente járunk majd különböző versenyekre. Előbb egy szövetségi rendezésű, egyéni viadalon indulnak a tanítványaim, majd a serdülő magyar bajnokságon kell bizonyítani – tette hozzá Bélteki Pál.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megye III.: az Apátfalva és a Csongrád II. is gálázott

A labdarúgó megyei III. osztályban a hétvégén a második fordulót rendezték, amely gólgazdag mérkőzések sorát tartogatta. Tovább olvasom