Délmagyar logó

2019. 02. 21. csütörtök - Eleonóra 0°C | 12°C Még több cikk.

Életerő KSE: Érmekkel teli nyár

Sikerekben gazdag egy hónapon van túl a szegedi mountain bike csapat, az Életerő KSE: a Menyháza maratonon és a Duna maratonon értek el kimagasló eredményeket.

A romániai Menyháza maratonon női és férfi kategóriában is több első helyet szerzett az egyesület. A női hosszútávú felnőttversenyt Barcsik Emese nyerte, a férfiak mezőnyében Szabó Róbert a hosszútáv (60 km, szintkülönbség: 2396 m) master1 kategóriában ért leggyorsabban célba, és időeredményével az abszolút első helyet is elhódította. Testvére, Szabó Zsolt mögötte, másodikként végzett. Az U19-es korosztályban Török Ince rövidtávon második lett, Wolford Zoltán pedig épphogy lemaradt a dobogóról, és lett negyedik.

Az egy héttel későbbi, XVI. Duna maratonon Szabó Róbert középtávon (65 km, szintkülönbség: 1800 m) versenyzett, és ért el master1 kategóriában 170 indulóból első helyet, időeredményével pedig az abszolút 4. helyre ért be. Kiss Dániel rövidtávon a felnőttek mezőnyében a 23., Török Ince U19 középtávon 7. helyen végzett. U17-ben Wolford Zoltán és Korsós Márton képviselte az Életerő KSE-t, előbbi 12., utóbbi 17. helyen ért célba.

Szabó Róbert a Duna maraton dobogójának tetején. Fotó: Életerő KSE Facebook oldala


– Tavaly a Menyháza maratonon második lettem, idén nagyon akartam nyerni. Jó formában éreztem magam az egész versenyen, aminek meg is lett az eredménye, 10 perccel előztem meg a második helyezettet. A Duna maraton talán a legfontosabb magyar verseny, a topmaraton-sorozat kiemelt állomása. Az extrém meleg megviselte a mezőnyt. Akkor támadtam, amikor nekik a legjobban fájt a hőség. Bejött a taktikám, nyertem a rendkívül erős mezőnyben – összegezte az eddigi versenyeket Szabó Róbert, az Életerő KSE vezetője.

A Duna maratonon a szintén szegedi Blazsó Márton is indult, a Kross-VKE Nelson színeiben a dobogó alsó fokára állhatott felnőtt kategória hosszútávon.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Varga-trükk: kő, papír, igazgatói iroda

A Nagy László fémjelezte Pick Szeged-utánpótlás tagjaként serdülő és ifjúsági bajnok, felnőttként pedig az NB II-ben aranyérmes kézilabdázó, Varga Balázs van soron. Tovább olvasom