Délmagyar logó

2019. 02. 22. péntek - Gerzson 0°C | 10°C Még több cikk.

Hungerit: nem bánkódtak a vereség miatt

A Hungerit MetalCom-Szentes OB I-es női vízilabdacsapata 14–6-os vereséget szenvedett otthon a bajnok Dunaújvárostól. Emiatt azonban senki sem bánkódott, mindenki az ezüstöt ünnepelte.
A női vízilabda OB I rájátszás utolsó mérkőzésének nem volt tétje: a vendég Dunaújváros már megnyerte a bajnokságot, a házigazda Szentes megszerezte az ezüstöt. Csak a presztízs. A Zantleitner-lányok nyerni akartak, s erre az első negyedben még volt sansz. De 1 másodperccel a játékrész vége előtt Szűcs a félpályáról dobott góllal egyenlített. Ezután tulajdonképpen már csak egy csapat volt a medencében, a főiskolások tetszés szerint érték el góljaikat, úgyhogy az őket elkísérő négy-öt szurkolónak már csak egy kívánsága lehetett, és annak hangot is adott: „Süssön a nap!". Az eső azonban vigasztalanul zuhogott a találkozó végéig. A 14–6-os vereség „nem szép", de nem ronthatta el a Kurca-partiak kedvét.

A meccs utáni díjátadón átvehették Jakab Zoltántól, a vízilabda-szövetség főtitkárától és Tóthné Kecskés Máriától, a Hungerit belkereskedelmi és marketingigazgatójától az ezüstérmet jelképező üvegplakettet – joggal ünnepelték éves produk- ciójukat. Ekkor kapta meg a bajnoknak járó serleget és a plaketteket a Dunaújváros együttese is a Szentesi VK klubházában rendezett ceremónián. – Örülünk és büszkék vagyunk a csapatra – mondta Szirbik Imre, Szentes polgármestere, akitől mindkét gárda játékosai egy-egy szál rózsát kaptak –, egész éves egyenletes, színvonalas teljesítménnyel szerezték meg a lányok az ezüstérmet. Bízunk a hasonló folytatásban!

 Kotova az utolsó fordulóban megszórta magát. Fotók: Veréb Simon
Kotova az utolsó fordulóban megszórta magát.
Fotók: Veréb Simon

– Rutintalan csapatom még nem képes megoldani ilyen szintű mérkőzéseket – értékelte az utolsó találkozót Zantleitner Krisztina, a Hungerit MetalCom-Szentesi VK vezetőedzője –, ezért születhetett ez az eredmény. Az egész bajnokság alatt nyújtott teljesítményt nézve: megérdemelten szereztük meg az ezüstérmet, ez volt a cél és a realitás, ami az előző évekhez képest előrelépést jelent.

A rájátszás másik mérkőzésén:
ZF-Eger–Újpest 11–11 (3–1, 1–2, 4–3, 3–5)

Hungerit MetalCom-Szentesi VK– Dunaújvárosi Főiskola 6–14 (2–2, 0–4, 2–4, 2–4)
Vodafone női vízilabda OB I, rájátszás az 1–4. helyért, 6. forduló.
Szentes, 50 néző. Vezette: Rubos, Tordai.
Szentesi: Jankovics – Győri, Hevesi, Takács O., KOTOVA 3, Kövér-Kis 1, Tóth A. 1. Csere: Balázs (kapus), Miskolczi 1, Árkosy, Sipos, Tiszai, Pengő, Gémes A. Edző: Zantleitner Krisztina.
Dunaújváros: Kasó – Men- czinger K. 2, SZŰCS G. 2, Kovács D., Brávik F., Huszka, Poszkoli 1. Csere: ÁCS 2, KESZTHELYI R. 5, Polák, Berta, Papalexisz, BENKŐ T. 2. Edző: Mihók Attila.

A rájátszás végeredménye

1. Dunaújváros 12 10 1 1 163 – 92 31
2. Szentes 12 6 1 5 107 – 106 19
3. Eger 12 4 3 5 117 – 120 15
4. Újpest 12 1 1 10 86 – 155 4

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

HNKC: bajnoki búcsú, vereséggel

Az ASA-Consolis-HNKC NB I-es női kézilabdacsapata vereséggel búcsúzott a 2009/2010-es bajnokságtól.… Tovább olvasom