Délmagyar logó

2018. 12. 18. kedd - Auguszta -7°C | 2°C Még több cikk.

Pick Szeged-kalandok Bresztben

A Pick Szeged féri kézilabdacsapatát az elmúlt évben és az idén is összehozta a sors a Breszttel. A fehérorosz bajnok otthonában pedig mindig történtek olyan dolgok, amelyek közép-európai ember számára kissé furcsának tűntek.
Bár egy év alatt is szemmel láthatóan változott a breszti békekötésről ismert város külseje. Az emberek egyre inkább belebotlanak az egyre nagyobb teret hódító piacgazdaság jó és rossz oldalaiba. Azonban a múlt nagyon sok területen kísértetiesen jelen van még mindig. Tavaly a szegedi kézilabdásokkal a vonatállomáson akarták érzékeltetni, hogy ott a hatóság az úr. Az idén pedig a Bajnokok Ligája-csoportkörmérkőzés után pedig a repülőtéren kellett a hivatalnokok, a hatóság packázását átélniük Puljezevicséknek.

Fotó: Schmidt Andrea

Amikor a Pick Szeged különgépe megérkezett a breszti repülőtérre, mindenkinek feltűnt, hogy fogadásunkra egy teljes apparátus sorakozott fel a pályán. Ott aztán úgy méregettek bennünket, mintha más bolygóról érkezett volna a csapat. A helyi klub kísérőjének jóvoltából valamivel egyszerűbb lett a bejelentő kitöltése, így viszonylag folyamatosan léphettünk Belorusszia földjére. Nem is ekkor történt a hivatalos közeg igazi packázása, hanem amikor visszautazáshoz érkezett a csapat.

Legelőször is csak a Pick-különgép miatt nyitották ki a repülőteret, de azt teljes kapacitással. Például kinyitották az elveszett csomagok bejelentésének irodáját, a büfét. De az igazi humort mégis a becsekkolás procedúrája szállította: útlevélkezelés (egy listán kipipálták a személy adatait), majd ki kellett nyitni a csomagot, amibe egy úr belekotort (ez volt az átvilágítás). Aztán egy újabb személy kocsira pakolta. Egy újabb helyiségben ismét elkérték az útlevelet. Majd elektromos kapun kellett átmenni. Ezt követően ismét útlevél-ellenőrzés történt, ahol már számítógépbe is beírták a paszport számát. Ezután pedig el lehetett sétálni az október közepi mínusz öt fokban a háromszáz méterre lévő repülőhöz.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Norvég-magyar barátság - meccs után

"Mint egy idegen felségterületre tévedt Rejtő Jenő-hős, úgy érezte magát az a néhány magyar, aki… Tovább olvasom