Délmagyar logó

2019. 01. 20. vasárnap - Fábián, Sebestyén -4°C | 2°C Még több cikk.

Szeged Eb-t rendezhet

A hétvégén Auronzóban rendezték az első nemzetközi és klub sárkányhajó-Európa-bajnokságot, ahol a szegedi sikerek mellett annak is örülhettünk, hogy eldőlt: a második Eb-nek 2017- ben Szeged lesz a házigazdája.
Olaszországban külön tartották a versenyeket a kluboknak és a nemzeti válogatottaknak: 200, 500 és 2000 méteren zajlottak a futamok 20 és 10 fős hajókban, junior, felnőtt, masters +40 és +50 kategóriákban. A magyarok összesen 80 érmet, közte 38 Eb-címet szereztek: a klubfutamok során 21 arany, 16 ezüst és 7 bronz született, a nemzetek versenyében pedig 17 arany, 10 ezüst és 9 bronz.

– Biztos vagyok benne: Szegeden nagyon színvonalas verseny lesz két év múlva. Reméljük, hogy 2017-ben nem a maratoni Eb-vel zajlik egy időben a viadal, mert akkor a verseny- zőknek nem kell a két esemény között választaniuk – mondta Patyi Melinda csapatvezető.
Az Eb-n a Szegedi Sárkányhajó Egyesületet 27 fős csapat képviselte. Az egyesület a normál méretű 20 fős sárkányhajók mezőnyében a királykategóriának számító felnőtt vegyes (12 férfi, 8 nő) kategóriába nevezett, míg a 10 fős sárkányhajók mezőnyében a női, a férfi és a legtöbb indulót számláló vegyes kategóriában is indult, összesen 12 versenyszámban.

Kiválóan szerepeltek a Szegedi Sárkányhajó Egyesület sportolói az auronzói Eb-n. Fotó: DM
Kiválóan szerepeltek a Szegedi Sárkányhajó Egyesület sportolói az auronzói Eb-n. Fotó: DM

A klubok közötti versenyben kilenc arany- és egy bronzéremmel a szegedi lett az Eb legeredményesebbje a német Green Dragons Jugend (9 arany) és az orosz Moscow Dragons (6 arany, 1 ezüst, 2 bronz) előtt.

A csapat tagjai: Bodrogi Márta, Dallos Nóra, Ispánki Nikoletta, Lajtos Tivadarné, Maróti Edit, Pálfi Éva, Papp Renáta, Rozs Bettina, Szél Szilvia, Szinné Szopori Erika, Tóth Ágnes, Zsurki Judit, Balaicz Tibor, Bite Zsolt, Czigány Viktor, Csomós Zsolt, Dombi Miklós, Tóth László, Kormányos Dániel, Máté Péter, Molnár Csaba, Molnár Péter, Molnár Zoltán, Sipos Tamás, Szepesi Róbert, Tóth Róbert, dobos: Pacsika Barbara.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Huszonegy csapat a 20. Sziget-kupán

A nyílt kategóriában tizenhárom, a plusz 35 éveseknél öt, míg a nőknél három csapat nevezett a jubileumi, 20. Sziget-kupa kispályás labdarúgótornára. Tovább olvasom