Délmagyar logó

2019. 07. 19. péntek - Emília 17°C | 27°C Még több cikk.

Szombaton emlékeznek a szegedi vízitelep 60. évfordulójára

Két fontos eseményre készül az NKM Szeged: szombaton a vízitelep 60. évfordulóját ünneplik mindenkivel, akinek valaha is köze volt a létesítményhez, addig pedig mától csütörtökig a klub hat versenyzője érdekelt a minszki Európa Játékok eseményein.
Hatvan év. Ezalatt nagyon sok minden történt, és sok mindenki fordult meg a Felső Tisza-parti vízitelepen. A jeles évforduló kapcsán szombaton éppen azokat várják majd az ikonikus létesítménybe, akik valaha bármilyen kapcsolatban is voltak vele – kajakosokat, kenusokat, evezősöket, szabadidősportolókat egyaránt.

– Mindenkit várunk, akik bár­mi­­lyen formában idetartoz­tak, vagy akik úgy érzik, még mindig idetartoznak: ez a vízitelep ünnepe lesz – mondta Petrovics Kálmán, az NKM Sze­­ged klub­igazgatója.

– Tudjuk, hogy voltak, akik már 1958 őszén, 1959 tavaszán beköltöztek a létesítménybe, de a hivatalos átadás 1959 júniusa volt. Ezen az úton is nagy tisztelettel meghívunk mindenkit, akinek a hat évtized alatt köze volt a vízitelephez, mert ez mindannyiunk ünnepe. Természetesen külön meghívtuk az olimpiai, világ- és Európa-bajnoki érmeseinket, az egykori elnököket, többek között az alapítók egyikét, Balogh Artúrt, aztán Fignár Andrást, Vass Györgyöt, Dervarics Attilát vagy Vajda Attilát, illetve a kiemelt támogatók képviselőit. Szombaton 10 órától rendezzük a Tiszán a Hanzók Örs emlékversenyt, 13 órától sárkányhajó- és kajakpóló-bemutató lesz, majd 18 órától az ünnepi megemlékezés. Közben pedig egész nap megtekinthető a relikviák kiállítása.
Élet a vízitelep stégjén. Az elmúlt hat évtizedben rengetegen megfordultak itt - őket várják a megemlékezésen. FOTÓ: NKM SZEGED
Élet a vízitelep stégjén. Az elmúlt hat évtizedben rengetegen megfordultak itt – őket várják a megemlékezésen. FOTÓ: NKM SZEGED
A fehéroroszországi Minszkben ma kezdődik az Európa Játékok kajakos, kenus eseménye hat számban, hat szegedivel. – Ki­­emelkedő eredményt értek el a sportolóink, hiszen ahol volt esély, ott hoztuk a válogatottságot. Sőt bónusz például Kárász Anna négyes szereplése, vagy Birkás Balázs K1 200 métere a négyes mellett. Nagy Bianka fantasztikus volt a két magabiztos sikerrel, Kiss Tamás tavaly picivel maradt el Bodonyi Andrástól, most picivel volt jobb, illetve Nádas Bence és Kuli István is egyértelmű volt az első válogatón – nyilatkozta Petrovics.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Európai topligák szezonértékelése, 3. rész: nem úgy szólt a Bundesliga a Bayernről és a Dortmundról, mint máskor

Európai topligák szezonértékelése, 3. rész: nem úgy szólt a Bundesliga a Bayernről és a Dortmundról, mint máskor
Magyar szívvel tekintve az idényre: az egyik szemünk sír, a másik nevet. Tovább olvasom