Délmagyar logó

2019. 05. 24. péntek - Eszter, Eliza Még több cikk.

Szuknai Zsuzsanna, a női bokszkapitány

Ökölvívás - A szegedi Szuknai Zsuzsanna immár másfél éve a magyar női ökölvívó-válogatott kapitánya. Az egykori tizenegyszeres országos bajnok versenyző a bokszpápa, Csötönyi Sándor felkérését fogadta el.
Szuknai Zsuzsanna aktív versenyzőként sikert sikerre halmozott. Ezt lapunk, a Délmagyarország is értékelte, hiszen többször is díjaztuk Az év sportolója díjátadáson.

A Szegedi Box Club egykori versenyzője 11 éven át nem talált legyőzőre az országos bajnokságon, egyeduralkodó volt súlycsoportjában, az 57 kilogrammban. Nemzetközi szinten nemcsak ökölvívásban (Eb- ezüst és Eb-bronz, vb-bronz) remekelt, hanem kick-boxban (világbajnok, vb-ezüst és vb- bronz, Eb-ezüst és Eb-bronz) is széles volt az eredménylistája.

– 2007-ben az országos bajnokság közben – kezdte a beszélgetést Szuknai Zsuzsanna – odajött hozzám Csötönyi Sándor, a Magyar Ökölvívó- szövetség elnöke. Hosszasan beszélgetett velem, arról faggatott, hogy miként képzelem el a jövőmet. Mivel a TF-en elvégeztem a szakedzőit, így felkért a magyar női válogatott kapitányának. Egy ilyen felkérésnek ki tud ellenállni? Én sem tudtam, befejeztem a pályafutásomat, és már másfél éve vagyok a lányok kapitánya.

Nincs tisztelet és kegyelem sem. Van, hogy lepofozzák a kapitányt. Fotó: Segesvári Csaba
Nincs tisztelet és kegyelem sem. Van, hogy lepofozzák a kapitányt.
Fotó: Segesvári Csaba

A jelenlegi válogatott egyik meghatározó egyénisége a szintén szegedi Kovács Mária. Gál László tanítványa kétszeres világbajnok (2002, 2005), háromszoros Európa-bajnok (2003, 2004, 2006) és hétszeres országos bajnok.

– Marcsi a felnőtt válogatott meghatározó egyénisége. Szeptemberben komoly feladat vár rá, Ukrajnában rendezik meg az Európa-bajnokságot. Kőkeményen tréningezik, tőle ismét kiugró eredményt várhatunk, amiben benne lehet az elsőség is. Komoly feladat várt rám a válogatottnál, hiszen őrségváltás történt, többen befejezték a pályafutásukat. Több súlycsoportban fiatalokat kellett bedobni a mélyvízbe, nem volt egyszerű feladat őket felhozni. Szerencsém van, mert nagyon lelkesek. Csak reménykedni tudok abban, hogy Kovácshoz hasonlóan sikereket érnek majd el a kapitányságom alatt. Szeretem a munkám, még vidékiként is elfogadtak, pedig a mai főváros-centrikusságban ez nem könnyű feladat. Talán a múltam segített az akadályok legyőzésében – mert nem tagadom, azért voltak ilyenek –, de ezeket sikerült leküzdenem.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szeptemberben térhet vissza a pályára Ronaldo

Szeptember közepén valószínűleg már ismét futballozhat a múlt pénteken kézműtéten átesett Ronaldo, a… Tovább olvasom