Délmagyar logó

2018. 12. 16. vasárnap - Etelka, Aletta -4°C | 1°C Még több cikk.

X-Treme Tánciskola: lépést tartanak a világgal

Megérdemelt pihenőjét kezdte meg a X-Treme Tánciskola, miután a tavaszi-nyári szezonban minden fontos célkitűzését teljesítette. A két pontszerző versenyen, majd a dupla pontokat érő magyar bajnokságon a szegedi versenyzők összesen 118 döntős és 47 első helyezést értek el, az ob-n pedig 12 bajnoki cím mellé 7 ezüst- és 5 bronzmedált is begyűjtöttek. Ezzel az éremtáblázat élén végeztek, de nem csak a hazai seregszemlén, hanem az összes magyar viadalon, ahol idén elindultak.
Az ob azért is volt fontos számukra, mert itt dőlt el, hogy a legnagyobb hiphoptáncversenyen, az IDO világbajnokságon ki képviselheti Szegedet. Minden kategóriában lesz a magyarok között x-treme-es: összesen 48 táncos utazik majd az olaszországi eseményre, ahol több mint 40 ország közel 4000 versenyzője mérheti össze a tudását.

Tarolt az X-Treme tánciskola. 48 szegedi versenyző jutott ki az idei világbajnokságra. Fotó: DM
Tarolt az X-Treme tánciskola. 48 szegedi versenyző jutott ki az idei világbajnokságra. Fotó: DM

A másik kimagasló megmérettetés a Hip Hop International (HHI) Hungary volt, amely Magyarország legprofibb versenyének számít. Sok csapat kizárólag erre készül egész évben, míg az X-Treme havi egy-két, de olykor három versenyre is elutazik. Mégis tartották a lépést a riválisokkal: a juniorok harmadikok, a felnőttek pedig hetedikek lettek. Ezzel mindkét szegedi formáció indulhatna a San Diegó-i HHI döntőben, anyagi okok miatt viszont erre nincs lehetőségük.

A szegedi juniorok bronzérmes produkciója a Hip Hop International Hungary versenyen.

– Sajnáljuk, hiszen itt a világhírű táncos filmek szereplői is megfordulnak, jó lenne őket élőben látni és egy ilyen komoly presztízsű versenyen indulni. Így is tudunk azért a nagyoktól tanulni, hiszen tanítványaink rendszeresen kijutnak Európa legnagyobb táborába Lengyelországba, ahol Justin Timberlake és Beyoncé táncosai mellett Madonna koreográfusa is tart órákat – árulta el Kárpáti Bernadett, aki idén elnyerte a honi szövetség Sporttáncok Mestere címét, Szeged városától pedig a Kölcsey Emlékérmet.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szabó Péter: két futamérem

Befejeződött az Őcsényben megrendezett vitorlázórepülő- Európa-bajnokság. Tovább olvasom